premier1986 Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Miał to być model na odstresowanie w przerwie między nauką. Okazało się że model wymaga sporo pracy bo części są spasowane tak sobie. Ogolnie nie składa się go źle ale bez szpachli nie podchodź. Proszę o jego ocenę i wszelkie uwagi i sugestie które pomogą podnieść mi umiejętności i budować jeszcze lepsze modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Modelik bardzo ładny, czyściutki, kalki ładnie przyklejone, nie ma się do czego przyczepić prócz brudzenia... brak brudzenia psuje cały efekt, modelik wygląda jak zabawka przydałoby się chociaż troszkę cieniowania lub okopceń i by było pareset razy lepiej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 obiecuje poprawę. cieniowanie juz probuje robic a brudzenie to muszę tu poczytać troche o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 daj mu washa, bo szkoda tak dobrze zrobionego modelu, skoro efekt może być dużo lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Nie musze dać jakiegoś lakieru przed tym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Daj lakier błyszczący np akrylowy (albo sidoluks) a potem washa z farby olejnej. Taki najprostszy wash. Ja tak robię. Będzie dużo lepszy efekt. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Mam lakier akrylowy Vallejo wiec jak bede miał chwile to położę go i zakupie jakaś olejna farba Dzieki za podpowieź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Tylko to błyszczący musi być. Ja robię washa z Humbrola+Wamod. Efekty możesz obejrzeć w galerii http://picasaweb.google.com/amarokster i na stronach forum - dział lotniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Ostach mam pytanie ale w związku z Picasa. Nie wiem czemu ale jak już udostępnie fotki na sieć to nie pokasuje mi ich na stronie. Konkretnie to jest tak że miałem kilka albumów a kolejnych już mi nie chce wyświetlić. czy tam trzeba coś pozmieniać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Możliwe, że masz je ustawione jako prywatne. Ale takie rzeczy to na priv pisz raczej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi