igi Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 No! Dzisiaj się zmusiłem i go skończyłem Zrobiłem otarcia, washa, który wyszedł mi jako tako(dopiero się uczę) i przykleiłem krzywo pomalowaną owiewkę. Całość mi się w sumie podoba, choć wiem, że przesadziłem z brudzeniem, ale cóż - niech będzie styrany Modelik całkiem przyjemny, lecz ma wybrakowaną kabinę... Warsztat: viewtopic.php?t=14220 PS. na tylnym stateczniku jest maźnięty białą farbą, ale już to usunąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Modelik ładny tylko taka mała uwaga, co do kalki na stateczniku pionowym ta połówka gwiazdy powinna dochodzić do samej krawędzi a te dwie wypustki powinny nachodzić na ster, bo to są osłony zawiasów i czemu nie ma gwiazd na skrzydłach?? Do mnie też już jedzie taki samolocik tylko w 1/32 ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Malowałeś pędzelkiem, czy powietrzem ? Jaka jest sklejalnośc tego "akademickiego" zestawu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 albert091283 dzięki właśnie się zastanawiałem nad tymi tylnymi gwiazdkami jak je przykleić... Nie ma gwiazd na skrzydłach, gdyż w instrukcji nic nie było o tym, aby je przykleić na górnej części skrzydeł, z resztą jak znalazłem gdzieś w googlach czyjegoś I-16, to też ich tam nie miał. W 1:32 albo 1:24, to by było coś Piotrek ! Malowałem aerografem. Sklejalność moim zdaniem jest dobra albo bardzo dobra, szpachelki to za dużo nie zużyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 W 1:32 albo 1:24, to by było coś No jest kilka zestawów w 1/32 w 1/24 nie znalazłem. Tylko zobaczymy jak to z dokładnością odlewów w firmie Specjal Hobby jeszcze Azur ma ten sam zestaw tylko nie wiem, kto kogo przepakował? Specjal Hobby ma w zestawie sporo żywicy, dlatego go zamówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 szpachelki to za dużo nie zużyłem ...znaczy się szpachlówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi