krzychu-onisk Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Mam taki problem z blaszkami, czym je przyklejać. Dotychczas robiłem to za pomocą zwykłego CA, tylko, że ten klej choć mocny, to zbyt szybko chwyta, więc to klejenie jest niewygodne. Pojawia się też problem, że im mniejsza część (a te fototrawione są na prawde często bardzo małe) tym trudniej to przykleić. Więc, czy istnieje coś specjalnego do klejenia blaszek? Przede wszystkim żeby tak szybko jak CA nie łapało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Raczej nie czytasz forum. Wielokrotnie była mowa o tym. Chyba jedynym wyjściem, poza nabraniem wprawy, to stosowanie CA w postaci żelu, dają one kilka dodatkowych sekund na spozycjonowanie elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Czytam, lecz nie każdy temat, więc mogło mi umknąć. No trudno, trzeba będzie sobie dać rady z tym, choć sądziłem, że coś już stworzyli do blaszek. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Spróbuj CA, ale w żelu troszkę wolniej schnie. A blaszkę do blaszki jednak lepiej lutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Większe elementy w 1/32 pewnie można polutować ale taki numer z detalami w 1/72 to raczej ciężko by było. Ja używam do klejenia Patex w żelu - jest ok. kilku sekund na ustalenie pozycji elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi