Dood Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Witam, Wreszcie udało mi się dorwać do aparatu i zrobić zdjęcia do galerii. Zakończyłem w końcu prace nad dioramą z udziałem Calliope produkcji Italeri (takiej sobie jakości, z błędem w instrukcji i jak niektórzy wskazywali jest to kompletny sf) oraz działa produkcji ACE. Do tego figurki produkcji mi nie znanej. Ziemia zrobiona ze zwykłej ziemi spod bloku zmieszanej z suchymi pastelami dla osiągnięcia odpowiedniej barwy, trawa Farbpolu, modele malowane humbrolami, wash farbami dla plastyków. Wątek warsztatowy tutaj viewtopic.php?t=10984&postdays=0&postorder=asc&start=0 Efekty poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Wydaje mi sie, że trochę za grubą warstwę farby nałożyłeś. Pociski są do bani. Sam czołg taki średni. Widać niedobrudzenia na gąsienicach. Popraw to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Według mnie czołg jest co najmniej dobry, fajne brudzenie, gąsienice co najwyżej popraw w kilku miejscach. Czemu pociski do bani ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Bo wyglądają jak banany a nie jak pociski. Widziałeś kiedyś taką chropowatą łuskę? Wyglądają jakby miały ze 20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 jager.. w lublinie macie chropowate banany? łuski są ok.. malnięte a potem brudzone błotem.. tylko na zdjęciach słabo to widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Fajny model naprawde fajny, a co do łusek to błoto na nich mogło być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 jager.. w lublinie macie chropowate banany? Very Happy Nie Mamy takie same jak w Warszawie łuski są ok.. malnięte a potem brudzone błotem.. tylko na zdjęciach słabo to widoczne Moze i tak. Tylko widać takie niedoskonałości jakby w jednym miejscu było więcej farby a w drugim mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 31 Lipca 2009 Share Napisano 31 Lipca 2009 Shermana mógłbyś zmatowić, bo się świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dood Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Co do łusek - były chropowate już przed malowaniem, malowanie jeszcze bardziej to uwidoczniło. Co do świecenia - dwa razy pociągnąłem model lakierem matowym humbrola ale jak widać to nie wystarcza Co do farby - za grubo pomalowałem podkładem, farba później wzmocniła jeszcze efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi