hubert72 Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Witam ! w ostatnim czasie udało mi się popełnić ot tam takiego abramsa Model jest od trampka plus żywiczne dodatki do obwieszenia wieży z legenda O samym modelu . czołg się bardzo dobrze składa . Minusem zestawu a zarazem dość dużym zaskoczeniem po otwarciu pudła jest brak wykładziny antypoślizgowej której ni jak nie wiedziałem jak wykonać . Model malowany farbą vallejo air Sand yellow . Obicia jak to obicia miesznka kilku humbroli . Wash to trochę nie ''politycznie '' został wykonany bo również akrylem (oczywiście wszystko wcześniej psiknięte sidem) . Do sporządzenia tej ''magicznej mikstury wykorzystałem vallejo patina negra i p marron w proporcji 1:1 z kroplą płynu do naczyń i kilkoma kropelkami napoju co woda się zwie . Na koniec bezbarwny mat i gitara Zapraszam do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Cześć, niezły ten abramek. Fajne kurzenie i brudzenie dla zróżnicowania jednolitego koloru. Trochę chyba jednak przesadziłeś z tymi obiciami bo jakoś mało realistycznie wyglądają. Co do bambetli to nie pasują mi te "ruskie" drewniane skrzynie. Nie widziałem nigdy takich na abramsach. No chyba że zabrali na pamiątkę z rozbitego T-55 ;-) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Zgadzam się z przedmówcą Obicia nieco nierealne. Poza tym, jeżeli zdecydowałeś się na zrobienie pootwieranych drzwi fartuchowych, to trzeba je było odchudzić - wyglądają za grubo. Podoba mi się karton Coca-coli Gotowiec czy samoróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Jeśli chodzi o te skrzynie to takie dali w zestawie legend . Och te chinole . A taka same są też w zestawie CMK . A kartony to ktos kiedyś na forum zapodał link na kartony 1/35 później pomniejszyłem w wordzie i druknełem dzięki , że chociaż troche się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Za mało pomniejszyłeś, COca Cola nei ma 5 litrowych butelek a to jest karton na 6 0,5 litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 na szczęście nie jest on przyklejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Za mało pomniejszyłeś, COca Cola nei ma 5 litrowych butelek a to jest karton na 6 0,5 litra A nie przypadkiem na 72 puszki 0,33 litra każda? Kartonów na butelki nie ma - tylko zgrzewki. Na amerykańskim tanku będą kartony na puszki - możliwe wersje kartonów na 12, 24, 32, 36, 48, 72 puszki. Kształtem i wielkością mi to przypomina karton na 72 puszki. hubert72 jeśli możesz to daj linka do tego pliku graficznego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Postaram się znaleźć i Ci podeśle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Niestety odnalazłem ten link i juz nie działa ale na wszelki wypadek proszę bardzo : http://img143.imageshack.us/i/popwatercases35scale1wo6.jpg/ . Jeśli mam gdzieś to na kompie to ci podeśle na maila . A co się jeszcze tyczy osłon to nie zostały pocienione ponieważ musiałbym zrobic to z całymi fartuchami a za pewne nie było by to ciekawe Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 pliczek zassałem. Ten co masz na kompie masz w lepszej rozdzielczości? Czy w takiej samej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Pliczek jest w takiej samej rozdzielczosci tylko dałem ''pełne zdjęcie'' i skopiowałem do odpowiedniego programu tzn microsoft word i tam juz go odpowiednio przygotowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 I tak jest za duże, wyobraź sobie czołgistę na podstawie włazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Nieco lepsze fotki : A co do kartonu to ma wymiar : dł=8mm szer.=5mm h=6mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 W skali 35 Gulfa ma 1 cm na 7 mm na 1 cm, Coca Cola ma 1,1 na 7 na 1, przeskaluj na 72 wydrukuj bo teraz to wygląda idiotycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Bede pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 postaram się coś z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi