Luke Sky Walker Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam Aktualnie robie diorame morska z LVT-2 Amtrackiem z bitwy o Tarawe. Woda będzie z plasteliny jak przedstawiał ewpiga w modelu M-16 na forum pwm. I mam do kolegów małe pytanie. Na jakie odcienie należy pomalować tą plasteline żebył była jak najbardziej realistyczna?? Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 na odcień bezbarwny :] bo woda jest przezroczysta :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Luke Sky Walker A nie lepiej pokombinować z jakąś żywicą albo z sylikonem? Z plasteliny nic ciekawego nie wyjdzie zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 też jestem zdania że plastelina to nic ciekawego. wspomniana żywica, silikon albo może woda vallejo, wiem że też games workshop czy jak Ci od warhammera się nazywają też takową robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Albo spróbować Vallejo: http://mojehobby.pl/katalog.php?grupa_p=6&kateg=875496 Ja tego nie używałem, więc nie wiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Akurat ewpiga fajnie plastelinę zrobił, no ale on ma umiejętnosci których nie mają śmiertelnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 To zależy od umiejętności, można zrobić w ten sposób wodę lepszą od tej z Valleyo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Woda Valejlo jest jak by to powiedzieć do d..... Sprawdza się przy mikro kałużach i trzeba nakładać masę cienkich warstw. Proponuje zrobić podstawę z żywicy zabarwionej a samą powierzchnię już ukształtować za pomocą żelu Valejlo. Jest przeźroczysty i morski ale też NAKŁADAĆ cienkimi warstwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi