tankista17 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 (edytowane) Tak jak rok temu postanowiłem wystartować w zimowym konkursie modelwork. Tym razem temat prostszy bo trochę bardziej przeze mnie oklepany, czyli czołg W związku z tym że nie spotkałem żadnego zdjęcia tego pojazdu będzie to totalne sf. Ale nie myślcie że walne go na różowo Będzie tradycyjnie w dunkelgelb, rotbraun i olivegrun. Tego francusko-niemieckiego dziwoląga postanowiłem wykorzystać do diorki łatwiejszej niż ostatnio. Francja. Przełom czerwca/lipca 1944 roku, a więc trwa operacja Overlord. Fritz jechał swoim Hotchkisso-podobnym sprzętem, gdy nagle coś zaczęło mu "skrzypieć" Postanowił zatrzymać się przy oddalonym od niego o jakieś 50 metrów garażu i rozpruć flaki swojemu "małemu", by sprawdzić co mu dolega. Okazuje się że to poważniejsza awaria, więc Fritz wzywa wsparcie techniczne i staje w cieniu pod drzewkiem... STOP! Tutaj urywa się opowiadanie i w tej pozycji będzie diorka. Hotchkiss ma wnętrze więc będzie poroztwierany jak się tylko da Więc w skład diorki wchodzi pojazd, garaż, drzewo no i Frycek Ciągle zastanawiam się nad rozmieszczeniem tego wszystkiego. Dodam jeszcze że będę trochę tu bajerował z elektryką Już niedługo start Pozdrawiam Edytowane 31 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Jeszcze ramka Rób tak jak jest w instrukcji - zawsze jako taka pewnośc ze taki istniał. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 zawsze jako taka pewnośc ze taki istniał. Nie raz spotkałem model który nie był w 100 % zgodny na lini instrukcja <-> oryginał więc nie ma co być tak pewnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 Ale w tym wypadku nie mam innego wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 W 100% zazwyczaj nie są. Są zawsze gdzie indziej numery napisane. Lepiej jest jak są zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Są zawsze gdzie indziej numery napisane Żeby tylko... Zazwyczaj wielkość i czcionka się różnią. Są też przypadki dania malowania do innej wersji itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 bardzo mnie ciekawi jak masz go zamiar przerobić na wóz dowodzenia.. bo z tego co wcześniej zrozumiałem nie posiadasz do niego żadnych kwitów.. no chyba, że nie dokładnie przeczytałeś to co na pudełku :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 no chyba, że nie dokładnie przeczytałeś to co na pudełku :] Fak(t)!!! Więc jest to wóz obserwacyjny jak mniemam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 ja bym to raczej nazwał wozem wsparcia.. niech ktoś lepiej znający niemczyznę się wypowie.. kawał dioramy z tego będzie.. skoro zamierzasz zrobić oddalony od wozu o 50 metrów garaż.. no cóż.. trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 kawał dioramy z tego będzie.. skoro zamierzasz zrobić oddalony od wozu o 50 metrów garaż.. no cóż.. trzymam kciuki Kurde znów się nie zrozumieliśmy wóz będzie oddalony od garażu o jakieś 2 metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Żeby tylko... Zazwyczaj wielkość i czcionka się różnią. Są też przypadki dania malowania do innej wersji itd... Ale zaobserwowałem, że Tamiya robi w miarę autentyczne np. Pz IV H koro zamierzasz zrobić oddalony od wozu o 50 metrów garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi