drinkman Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 (edytowane) Witam i pozdrawiam. Warsztat mieszka tu viewtopic.php?t=15866&highlight=pbr. Zanim galeria właściwa parę słów wstępu.Ostatni model zrobiłem w okolicach roku 1998,później go tylko pomalowałem co nastąpiło jakieś 2 lata temu.Jednak chęć dłubania bywa jest nałogiem także powróciłem do modelarstwa.Na PBR zastosowałem po raz pierwszy suche pastele w ramach pigmentów i inne eksperymenty w postaci sidoluxu czy też lakierów oraz po raz pierwszy w karierze akryli.Wszelkie informacje oczywiście uzyskałem z jedynego,słusznego forum:) Model ładnie wykonany,aczkolwiek parę rzeczy można by było poprawić.Do tego doszły Eduardowskie blaszki,które dla mnie też były nowością w sensie używania,więc momentami walka była straszna(vide obrotnica na dziobie) Malowany aero,farbki to Vallejo Model Color i troszkę olejnych Humbrolków bo jeszcze mi został zapas i zużyć trzeba.Kolor bazowy to Olive Drab.Troszkę miałem problemów z przyczepnością Vallejo na Mr.Surfacer,ale się udało. Kalki z dziobu zeszły razem z taśmą maskującą(swoją drogą strasznie grube są)więc numer został pryśnięty z szablonu. Na tą chwilę uważam łódkę za skończoną,aczkolwiek prawdopodobnie jeszcze dorzucę na pokład za dwóch żołnierzy LRRP którzy czekają na sklejenie,niestety nie mam ich ze sobą w Danii.Może kiedyś jak warunki lokalowe pozwolą stanie razem z LSSC na makiecie. A teraz galeria.Zdjęcia niestety pozostawiają wiele do życzenia,ale na chwilę obecną nie mam możliwości wykonania lepszych.Jeśli pogoda się poprawi to wykonam jakieś w świetle dziennym.Zapraszam do oglądania i wszelkie rady i komentarze mile widziane. Jestem człowiekiem starszej daty i nie opanowałem jeszcze wstawiania większych fotek,ale obiecuje się rozwijać Kilka fotek niestety odmawia współpracy przy wyświetlaniu,więc przeedytowałem wątek. Mały edit-zgodnie z groźbą zdjęcia w świetle dziennym,aczkolwiek to duńskie słońce jesienną porą,wiec za wiele go nie ma. Pozdrawiam. Edytowane 1 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 pisałem w warsztacie to się powtórzę bardzo fajny model - podoba mi się (szczególnie kilka detali przypadło mi do gustu) i... już czekam na LCM w Twoim wykonaniu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Mój PBR stoi na półce i patrzy z zazdrością miodzio robota odnośnie nowego projektu również nie mogę się doczekać. Cieszy coraz więcej zabawek z Namu PEACE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek1 Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 drinkman świetnie ten model wykonałeś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Dzięki wszystkim za dobre słowa.Mimo wszystko uważam,że nie wyszedł jakbym chciał,mam duży poziom samokrytycyzmu:) Odnośnie projektu "Tango"(LCM) mam małą prośbę.Jeśli ktoś z Szanownych Kolegów dysponuje bądź znajdzie zdjęcia w dużej rozdzielczości a najlepiej rysunki proszę o linki do nich bądź przesłanie na pocztę.Zbieram powoli materiały,mam tego właściwie niezbyt dużo a zależy mi na jak najwierniejszym oddaniu tego wynalazku.Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Z ołowianym pozdrowieniem dla wszystkich Charli's:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi