drinkman Napisano 31 Października 2009 Napisano 31 Października 2009 (edytowane) Witam i pozdrawiam. Warsztat mieszka tu viewtopic.php?t=15866&highlight=pbr. Zanim galeria właściwa parę słów wstępu.Ostatni model zrobiłem w okolicach roku 1998,później go tylko pomalowałem co nastąpiło jakieś 2 lata temu.Jednak chęć dłubania bywa jest nałogiem także powróciłem do modelarstwa.Na PBR zastosowałem po raz pierwszy suche pastele w ramach pigmentów i inne eksperymenty w postaci sidoluxu czy też lakierów oraz po raz pierwszy w karierze akryli.Wszelkie informacje oczywiście uzyskałem z jedynego,słusznego forum:) Model ładnie wykonany,aczkolwiek parę rzeczy można by było poprawić.Do tego doszły Eduardowskie blaszki,które dla mnie też były nowością w sensie używania,więc momentami walka była straszna(vide obrotnica na dziobie) Malowany aero,farbki to Vallejo Model Color i troszkę olejnych Humbrolków bo jeszcze mi został zapas i zużyć trzeba.Kolor bazowy to Olive Drab.Troszkę miałem problemów z przyczepnością Vallejo na Mr.Surfacer,ale się udało. Kalki z dziobu zeszły razem z taśmą maskującą(swoją drogą strasznie grube są)więc numer został pryśnięty z szablonu. Na tą chwilę uważam łódkę za skończoną,aczkolwiek prawdopodobnie jeszcze dorzucę na pokład za dwóch żołnierzy LRRP którzy czekają na sklejenie,niestety nie mam ich ze sobą w Danii.Może kiedyś jak warunki lokalowe pozwolą stanie razem z LSSC na makiecie. A teraz galeria.Zdjęcia niestety pozostawiają wiele do życzenia,ale na chwilę obecną nie mam możliwości wykonania lepszych.Jeśli pogoda się poprawi to wykonam jakieś w świetle dziennym.Zapraszam do oglądania i wszelkie rady i komentarze mile widziane. Jestem człowiekiem starszej daty i nie opanowałem jeszcze wstawiania większych fotek,ale obiecuje się rozwijać Kilka fotek niestety odmawia współpracy przy wyświetlaniu,więc przeedytowałem wątek. Mały edit-zgodnie z groźbą zdjęcia w świetle dziennym,aczkolwiek to duńskie słońce jesienną porą,wiec za wiele go nie ma. Pozdrawiam. Edytowane 1 Listopada 2009 przez Gość Cytuj
Jędrek Napisano 1 Listopada 2009 Napisano 1 Listopada 2009 pisałem w warsztacie to się powtórzę bardzo fajny model - podoba mi się (szczególnie kilka detali przypadło mi do gustu) i... już czekam na LCM w Twoim wykonaniu Jędrek Cytuj
ŁukaszW Napisano 7 Listopada 2009 Napisano 7 Listopada 2009 Mój PBR stoi na półce i patrzy z zazdrością miodzio robota odnośnie nowego projektu również nie mogę się doczekać. Cieszy coraz więcej zabawek z Namu PEACE Cytuj
waldek1 Napisano 10 Listopada 2009 Napisano 10 Listopada 2009 drinkman świetnie ten model wykonałeś ;) Cytuj
drinkman Napisano 10 Listopada 2009 Autor Napisano 10 Listopada 2009 Dzięki wszystkim za dobre słowa.Mimo wszystko uważam,że nie wyszedł jakbym chciał,mam duży poziom samokrytycyzmu:) Odnośnie projektu "Tango"(LCM) mam małą prośbę.Jeśli ktoś z Szanownych Kolegów dysponuje bądź znajdzie zdjęcia w dużej rozdzielczości a najlepiej rysunki proszę o linki do nich bądź przesłanie na pocztę.Zbieram powoli materiały,mam tego właściwie niezbyt dużo a zależy mi na jak najwierniejszym oddaniu tego wynalazku.Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Z ołowianym pozdrowieniem dla wszystkich Charli's:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi