TAPIR Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam ! Od czasu do czasu wypadało by coś pokazać to też tym razem trzy baaardzo nietypowe konstrukcje i odrazu powiem że wszystkie są na podstawie zdjęć :0 Pozdrawiam MT Więcej informacji i zdjęć tutaj -> http://afv-diorama.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisałbyś coś więcej o tych konstrukcjach i wstawił normalne zdjęcia, no chyba że licznik na blogu ważniejszy.. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 A czego zdjęcia chcesz dokładniejsze ?? ;> Na blogu to samo co i tu ;p Ten kettenkrad na ost. zdjęciu po prawej to jest fikcyjna konstrukcja na podstawie slajdów z filmu jakiegoś, nie mam pojęcia co za tytuł to miało ale właśnie taki ketten tam był to se zrobiłem ;p Natomiast drugi ( ten po lewej na ost. zdj.) to już jak najbardziej oryginalna prototypowa konstrukcja, napewno mocowanie KMu było troszkę inne ale nie mogłem znaleźć więcej fotek toteż opierałem się tylko na jednej :(. Co do motorka, to jest w 100% oryginalna najprawdziwsza konstrukcja ;p Amerykanie coś takiego wykombinowali, silnik jak i koła pochodziły normalnie od harleya ( u mnie w modelu od BMW). Natomiast sam zbiornik to Paliwówka od Mustanga, tutaj podziękowania dla kolegi z forum który to mi kilka tych zbiorniczków podesłał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Skoro na blogu to samo co tu to po co do bloga odsyłasz? :P Chodziło mi o to, że miniatury nie są bezpośrednio do zdjęć tylko do photobucketa. W przypadku kettenkraftradów dopancerzenie jestem w stanie zrozumieć, a to jeździdełko do czego miało służyć? Podrzucisz zdjęcia oryginału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Gdzieś czytałem o opancerzonych Kettenkradach. Były to chyba przerobione pojazdy Luftwaffe do ochrony lotnisk. Pomysł narodził się po rajdach SAS na niemieckie lotniska w afryce. Nie wiem czy to jeden z tych pojazdów bo zdjęć tych nie oglądałem. TAPIR- mógłbyś coś więcej powiedzieć o tym amerykańcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Pewnie że mogę wrzucić : Coś więcej hmm niestety na temat kettenów tylko znalazłem info, co do motorka to tylko to jedno zdjęcię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi