jureczek Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Witam Kleiłem latadla Większe pole manewru znalazłem w pojazdach 1:72 No i brać pancerna bardzo pomocna Na pierwszy ogień wybrałem taki modelik Wypraski super ,? na sucho składają się fajnie Majac sporo materiałów budowlanych-pozostałych po remoncie ,postanowiłem wykorzystać je na budowę podstawek pod te maleńkie cudeńka To moje próby budowlane Podstawka po zabiegach kosmetycznych To właśnie na takich powiedzmy "ładnych" podstawkach będę umieszczał moje maleństwa A są artyści co kleją jeszcze mniejsze Zaznaczam jak tak zdolny nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Podstawka super. Przypomina nieco prace hiwis'a a to nie byle co. Zacnie. Bardzo realistycznie zakończone ,rozwalone cegły na końcach muru. Bluszczyk też super się komponuje Przeszpachlować boki podstawki ( ale to pewnie zaraz zrobisz) i będzie super Czekamy na więcej... Ps Wcrazie czego mam monografię motocykla R75 z Kagero z masą fajnych zdjęć więc jakbyś chciał zmienić teren dla R12 daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Będziesz szprychował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Można by przerobić http://www.hauler.cz/e-shop/1-72-accessories-21/cart-with-extinguisher-637 http://www.hauler.cz/e-shop/1-72-accessories-21/bicycle-(2pcs)-629 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Szprychowac??? Mialem taki plan ,jednak mam za słabe zdolności Podoba mi się bardzo motorek,a musiałbym go robić prawie od nowa W tej skali , trzeba przy takich wyczynach, mieć duże,bardzo duże umiejętności manualne Natura mnie w je nie obdazyla , a z nauka , sami wiecie jak to jest--- cale życie to tez nauka ,Wiec uczę się cały czas ,tylko, ze jestem mało zdolny, delikatnie mówiąc Figurki są dość dynamiczne--sugerujące ruch Wymyśliłem pędzący motor (nie widać wtedy szprych) i dymek z rur wydechowych Aby było realniej powalczę z szprycowaniem zapasowego kola Podstawkę po szpachluje i przykleję do wypolerowanego klocka w ciemnym kolorze i umieszczę napis "Schneller" -Szybciej Jak wyjdzie ? czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Skromności tez Ci nie brak... ;] Sam pomysł jak najbardziej fajny. Można w ogóle usunąć szprychy a wkleić jakąś lekko zabarwioną plexi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Biorę to uwagę Skromność? Palma mi odbiła na Maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Witaj jureczku, A może chciałbyś spróbować sił z żywicznym modelem tego motorka? Zostało mi jeszcze trochę części, a brakujące mógłbym odlać. Edit: Chodzi mi mniej więcej o ten "zestaw": Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Też niegłupi pomysł,tylko trzeba do Niemiec wysłać sądząc po opisie w avatarze ;) A pomysł jonathan'a z plexi/ folią z opakowań też pycha Swoją drogą nurtuje mnie straszliwie ta ścianka....to gipskarton z nacinaną recznie fakturą cegieł? Tam gdzie tynk to jakoś szpachlowałeś te cegły? Bo widzisz tu akurat ( podstawki) to jestem leszczem całkowitym i chętnie sie dowiem czegoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Marudek nie kleiłem nigdy żywicy Plastyk w moich łapach jest kruchy , a co dopiero żywica Piotr_P siedzę na garnuszku u córki w Niemczech .Na PW podesłałem ci jak zrobić ściankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Moim zdaniem żywica jest dosyć elastyczna... Są nawet spece od prostowania we wrzątku wygiętych żywicznych części. Ale OK - życzę powodzenia w zmaganiach z tym mikrusem. Podstawka jest elegancka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Dziękuje , powodzenie będzie potrzebne i to ogromne ,gdyż nie posiadam takich zdolności manualnych jak kolega Marze aby całość była OK Nie chce rozczarować podstawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Powalczyłem z zapasowym kołem Bylo trudno ,ale jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 O żesz ty !!!!! Cudo. Dołożyć zapałkę lub grosza dla skali przyłożyć tylko. Może tylko tę górną szprychę w piascie jakoś zamaskować. Może z drutu kołko zrobić o średnicy piasty i wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Witaj, Kiedyś zrobiłem taki tutorial pokazujący jak w łatwy sposób można szprychować koła w 1/72. Przepraszam, że linkuję go dopiero teraz, ale myślałem, że wszyscy już to widzieli. Nie chodzi tylko o zdolności manualne, bo są one potrzebne nawet do tego żeby utrzymać pędzel. Ale w szprychowaniu kół moim sposobem bardziej liczy się pomysł co zrobić żeby zdolności manualne i miara "na oko" nie były potrzebne. Gdybyś miał jakieś pytania odnośnie tego tutorialu, to chętnie odpowiem. Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Strasznie koślawe to szprychowanie wyszło. Zdecydowanie lepszy efekt w linkowanym powyżej tutorialu lub przy wykorzystaniu elementów PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2016 hiwis masz racje Gdy bym miał choćby jedna setna takich zdolności co kolega Marudek lub Twoich było by OK ja jestem zadowolony Marudek znam Twoje prace i ten tutorial tez bardzo dziękuje za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Ja takich zdolności nie mam albo mi się po prostu nie chce - gdybym chciał zrobić coś podobnego pewnie brałbym fototrawione. Działaj dalej, ciekawe mogą być te Twoje "72". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Nie bądź taki skromny Marcinie Podobają mi się Twoje "dioramki" i malowanki Fajnie to komponujesz No i masz porządek na warsztacie tzn, miałeś nie wiem jak obecnie Jako stolarz mogę powiedzieć,ze zrobiłeś zgrabne nosidełka W moich planach 72, może nabiorę umiejętności -historia tzn. wyszukiwanie zdjęć i na podstawie nich budowa scenki z udziałem klejonego pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Narobiłem się jak głupi i na próżno Przeglądając zdjęcia stwierdziłem ,ze mój model ma nędzne kolka Wyglądają jak rowerowki a motor mial porządne kola i ogumienie To robimy kolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Taka mała rzecz ,a tyle przeróbek będzie? I to chodzi,panie, oto chodzi ;) To i będzie okazja poprawić mocowania błotnika na takie z drucika....na pewno lepiej będzie wyglądać. jureczek, sprawiasz ,że mam ochotę na ten motorek....zresztą od dawna się przymierzam do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Tak drucik będzie ,bo przy szlifowaniu zniknął z błotnika,ale to i tak dobrze bo był nie w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Robisz motorek BMW R12, a wklejasz zdjęcia R75, który miał zupełnie inne koła. Narobiłem się jak głupi i na próżnoPrzeglądając zdjęcia stwierdziłem ,ze mój model ma nędzne kolka Wyglądają jak rowerowki a motor mial porządne kola i ogumienie To robimy kolka Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi