Skocz do zawartości

Ferrari 612 Scaglietti by Micky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Emano. Dzisiaj skromnie, ale zawsze coś Fotki i komenty:

Silnik sklejony i pomalowany na 80%, bo brakuje tylko jego górnej części

silnik1-1.jpg

silnik3-1.jpg

silnik2-1.jpg

silnik4-1.jpg

Przy tłumikach (których jeszcze nie ma) dałem kalkę imitującą siateczke, chociaż bardziej karbon przypomina

kalka.jpg

No i zużyłem trochę podwozie (wkońcu to nie nówka z salonu ) za pomocą dużego pędzla, wacika do uszu i takiego specyfiku:

tamiya1.jpg

tamiya2.jpg

podwozie.jpg

Pozdrawiam !

Napisano

Zwas:bip: silnik bo wygląda jak zabawka , a nie masz zestawu do przypalania wydechu ? Kolektory mógłbyś tym pacnąć .

Napisano

Właśnie wszystko jest zwashowane prócz pokryw na zawory. Mam taki du*iaty aparat, że wogóle szczegółów nie oddaje Tak więc zwas:bip:e jeszcze tą pokrywe i przypale kolektory :P (nie mam Tamiyi D, ale dam sobie rade ) i postaram się zrobić bardziej konkretne fotki

Pozdrawiam !

Napisano

Witam, zawiodę(uciesze ) Was, że dziś nie ma upa, ale malowałem ostatnio obudowę silnika z pojemnikami na filtry powietrza (wiadomo o co kaman) no i musze pomalować tylko jedną rzecz w tym czymś aero, bo reszta była maźnięta pędzlem by uzyskać chropowatość odpowiednią. Ogólnie myślałem nad miejscem dla Feraśki no i wymyśliłem Ściana + plakat + na to antyrama z pleksi, a pod tym półeczka na model

Zakupiłem więc na allegro taki plakat i na nim będę się wzorował z kolorami:

plakat.jpg

Pozdrawiam !

Napisano

Coraz ciekawiej się robi . Co do brudzingu, też tak jakoś nie pasuje mi brudny silnik do ferarki ale ogólnie sam silnik mi się podoba i wiadomo że każdy silnik predzej czy później troche sie przybrudzi wiec chyba dobrze robisz że go tak zostawisz:). Pomysł z wyeksponowaniem auta również mi się podoba

• 2 weeks later...
Napisano

Witam, po długiej świątecznej przerwie Ostatnio troszkę porobiłem i chcę pokazać co dokładnie. Standardowo komenty przy fotach:

Pomalowałem do końca most(w makro nawet paprochy wyglądają jakby wszystko miało fakture papieru ściernego )

most.jpg

most2-1.jpg

Kierownica także pomalowana, ale dotknąłem ją pachulami z revella 99 (aluminium) i do poprawki...

kierownica-1.jpg

Przypaliłem także tłumiki za pomocą suchego pędzla (Humbrol French Blue oraz Bloode Red MM + International Orange MM + Luna Yellow MM)

przypalenie1.jpg

przypalenie2.jpg

Ten niebieski w realu troche jaśniejszy jest (nie wiem o co kaman)

Silnik z washowałem do końca, a kolektory przypaliłem suchym pędzlem:

engine1.jpg

engine2.jpg

engine3.jpg

Pozdrawiam !

Napisano

Przy okazji "o co kaman" - do obróbki fotek przed umieszczeniem na forum polecam darmowy program Picasa3 - mnóstwo przydatnych funkcji a wśród nich np. automatyczny kolor, automatyczny kontrast, temperatura kolorów, wyostrzenie, przycinanie. Wielu Twoim fotkom te zabiegi bardzo by pomogły - pozwoliłem sobie na małą prezentację

engine1-1.jpg

przypalenie2-1.jpg

przypalenie1-1.jpg

W przypadku ostatniej fotki widoczne jest ziarno ale ja "miałem do dyspozycji" kopię a nie oryginał...

Napisano

Co do programu sam bawiłem się w Photoshopie w Virtual Tuning, obróbke zdjęć, ale nie pomyślałem o tym wogóle Jakoś mnie przyćmiło Dzięki za rozjaśnienie tej ogólnie dość słabej fotki z 1 tłumikiem

Pozdrawiam !

• 9 months later...
Napisano

Witam, po baaardzo długiej przerwie od modelowania (musiałem odpocząć, ale oprócz tego miałem dużo innych wydatków ważniejszych od modeli). Pamiętacie jeszcze tą 612-tke ? Jedyne co zrobiłem przez ten czas to pomalowałem całą kaste, ale i tak musiałem ją przeszlifować i teraz będę poprawiał. Skończyłem fotele i spasowałem wnętrze, które będę malował. Następna rzecz to okablowanie silnika, którego zdjęcie daje jako jedyne:

DSCN5689.jpg

1-2.jpg

Zapraszam do komentowania(pomimo tego, że za bardzo nie ma co )

Napisano

Już poprawione Tak dawno tu nie byłem, że zapomniałem o Photobucket'cie :P

Napisano

witam Micky jak tam prace z ferrarką?

przejrzałem twój warsztat post po poście, i czekam na więcej! Zdjęcia foteli, kasty... dawaj dawaj !

Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem tego modelu i planuje mały skok w bok od pancerki, stąd moje zainteresowanie

Pozdrawiam i jeszcze raz: więcej fotekkkkk!!!!

Napisano

Prawdopodobnie jutro lub pojutrze będę malował całe wnętrze, bo już jest spodkładowane, tak więc jak skończe to dam fotki Do tego musze kupić polistyren 1mm gdzieś (bo u mnie w modelarskim te pajace nic nie mają) i zrobić część nadkola dosyć dużą, która mi się straciła gdzieś... Hmm postaram się dać dziś/jutro zdjęcia złożonych kół z tarczami. Pozdrawiam !

Napisano

Witam, obiecane fotki kół + kasta (szlifowana czeka na nową warstwę farby)

DSCN5696.jpg

DSCN5697.jpg

Pozdrawiam !

• 2 years later...
Napisano

sehr nett mein Freund ;-) dosiadam się, składam właśnie 360 Modena więc bliźniaczo się będę uczył ;-) zapraszam i pozdrawiam!