Skocz do zawartości

Bergepanther frühe version - ICM 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Dawno, ale to dawno nic nie pokazywałem na forach. Tzw. "życie" mnie pochłania, a w nim modele

Po ostatnich przemyśleniach i podsumowaniach uznałem ostatnie 12 miesięcy za bezowocne próby postawienia kolejnych kroków w rozwoju mojego warsztatu, praktycznie był to nieświadomy "modelarski letarg". Na szczęście docieram do punktu zwrotnego i mam nadzieję stawiam kroki tym razem w stronę jakości i zdobywania nowych umiejętności modelarskich...

Wracając do tytułu tegoż wątku, chciałbym przedstawić mój pierwszy po dłuższej przerwie model, myślę wart pokazania w szerszym gronie. Jest to model bergepantery, czyli pojazdu zaplecza technicznego, wykonałem go z częściowo sklejonego zestawu ICM'u, który szczerze polecam. Nie przypuszczałem, że ICM robi dobre te panterki, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony ! Akcesoria na kadłubie to mieszanka, żywic i plastików m.in. Verlindena, Tamiyi, Italeri i Dragona.

Oto ona:

UWAGA! Aparat strasznie rozjaśnia mi kolor bordo, czyli imitację minii. Jak widać kolor bardziej przypomina barwą rosyjskie gwiazdy...

th_DSC01224.jpgth_DSC01225.jpgth_DSC01226.jpg

th_DSC01227.jpgth_DSC01228.jpgth_DSC01229.jpg

th_DSC01230.jpgth_DSC01231.jpg

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

Witaj

Moje najszczersze gratulacje !!!!!!!!!!

Jak wiesz mnie się nie udało dotrzeć z tym modelem do końca.

Wszystko bardzo fajnie , tylko te deski jakieś mało podniszczone i tak równo kolorki na nich ułożone ...

Ale ogólnie model lodzio - miodzio !

Napisano

Drogi Przemku, osobiście mam mieszane odczucia, modelik trochę zbyt monotonny kolorystycznie, nie wiem może to wina zdjęć tak jak w przypadku mini. Niektóre zacieki na przedniej płycie niezrozumiałe dla mnie (zaczynają się w połowie pancerze) Lina czyściutka jak nowa (chyba, że to celowo), na 4 zdjęciu na beczce wash prawdopodobnie wyciągnął na widok niewyszlifowane łączenie?

Ogólnie przyjemny modelik ale widać przerwa zrobiła swoje

Napisano

Hm...wrzucić wszystkiego sporo, to niesztuka, wiem bo sam mam ten dylemat w pewnym modelu.

Określenie jego "tu i teraz" poprzez graty pewnie nieco by go uatrakcyjniło, w chwili obecnej to taka przejściówka "lanczowo/łorkowa".

Na pewno, model jest miejscami super do rany go, miejscami bardzo nierówny.Spekulując po pewnym czasie miałeś dość i kilka miejsc zrobiłeś by "były".

Zerknij na tą wyeksponowaną beczkę, mam nadzieję że na fotkach to dojrzałeś ;)

Lina - to tez widać.

Brak mi kolorów, na rurach wydechów - dość schematyczny i jednolity

Kwestia zaślepienia budy.Kolorowość, a właściwie jego dobór to już indywidualna kwestia modelarza, na pewno zgaszenie pigmentem tych dech nieco by je scaliło.Oczywiście co mnie się średnio podoba to nieistotne.

Jeśli miałbym finalnie ocenić -teraz jest w miarę, może być super.

p.