Niesob Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Dawno, dawno temu pewien mały chłopiec przekroczył próg składnicy harcerskiej i na najwyższej półce zobaczył wielkie pudło. Powiedział sobie, że kiedyś je zdobędzie. Mijały lata, a pudło uciekło gdzieś na bok. W lecie rosłe już chłopisko było w pracy na wakacjach w Norwegii. Dokładnie w 40 rocznicę lądowania Amerykanów na Księżycu, odkryło że model został wznowiony i pojawił się na Allegro. Kosztował 5 boxów cebuli, ale decyzja zapadła. Proszę Państwa, oto Saturn V! Saturn V, Wikipedia W połowie grudnia do stancji zapukał listonosz, targając ze sobą wielkie pudło z przesyłką z Allegro. Spodziewałem się, że będzie wielkie (model po sklejeniu ma mieć ok 114cm), ale to co zobaczyłem przerosło moje najśmielsze oczekiwania Dla porównania obok stoi studencka rakieta;) Zawartość pudła: - podstawka pod model - 11 części (początków/końców/łączników stopnii) - 4 pomalowane arkusze plastiku "wypełniacze stopnii" - 4 wypraski z białego tworzywa (części rakiety) - 4 wypraski z szarego plastkiu (moduł księżycowy/załogowy i powierzchnia Księżyca) - przezroczysta część umożliwiająca pokazanie lądownika w rakiecie (btw. w moim egzemplarzu jest pęknięta - wie ktoś czy i na jakich zasadach Revell takie części wymienia?) - arkusz przezroczystego plastiku - "arkusik" - biorąc pod uwagę resztę części to dobre słowo - kalkomanii - instrukcja - dodatki: klej, pędzel, 5 farbek Model wykonany jest bardzo dokładnie - widać nawet najdrobniejsze szczegóły, wydaje się także być dobrze spasowany. Już za niedługo foto relacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 trzeba przyznać, że kawał modelu jest w tym pudle, dzięki za in-boxa Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Jakiej grubości jest plastik na tych pomalowanych elementach do zwinięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niesob Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 ok 0,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swim Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 ile cię to kosztowało? ostatnio widziałem w pewnym sklepie warszawskim za 150zł i się zastanawiałem czy nie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiwiesiek Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 ja kupiłem coś takiego i warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi