93mati Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Tutaj również monologu ciąg dalszy Po washu. Teraz przyjdzie satyna od Vallejo. Chyba, że o czymś zapomniałem... Kiedy dawało się biedronkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Kiedy dawało się biedronkę? Jak to jakiś czas temu przeczytałem, biedroneczkę robi się po lakierze matowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 A czy przypadkiem na błyszczącym nie będzie łatwiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Z mojego skromnego doświadczenia wiem, że będzie i jestem raczej pewny, że należy robić ją na błysku. Polecam obejrzeć , odnaszą się co prawda do modeli malowanych w olive drab, ale to w sumie kwestia kolorów użytych do biedronki. Mat szybko wchłania farby, więc możesz nie być w stanie ich dobrze rozprowadzić. Błyszczący lakier ma dodatkowo tę zaletę, że jeśli coś nie wyjdzie można zmyć praktycznie wszystko i zacząć od nowa. Oczywiście mowa tu o błyszczącym akrylu i olejach do biedronki. Ja robię biedronkę po washu, ale to chyba nie jest takie ważne. Jeśli rozdzielisz oba etapy lakierem nie będą na siebie wpływać. Czasem trzeba jedynie zmyć nadmiar biedronki w zakamarkach, tam gdzie "zjadła" wash. Na matowym lub półmacie lepiej wychodzą filtry. Wypadałoby dodać, że pięknie Ci wychodzą te pustynniaki, z przyjemnością się je ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 Witam, Wypadałoby dodać, że pięknie Ci wychodzą te pustynniaki Dzięki Dzięki za rady, obejrzałem film i chyba tak teraz będę robił. Jednak rano przypomniało mi się, że na Magachu biedronkę robiłem po satynie i tak polakierowałem model... Na Centurionie zrobię inaczej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi