Koks Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Witam wszystkich współcześniaków. Pewnie niektórzy weszli tu by zobaczyć pantere ale nic z tego. To tylko myląca nazwa. Zakładam wątek warsztatowy, bo liczę na waszą pomoc, może nie przy składaniu i blaszkach ale zdecydowanie przy malowaniu. Tworzony będzie ten pojazd: Doposażyć mam go zamiar w blaszkę dedykowaną: oraz MG z rbmodel którego aktualnie nie mogę do zdjęcia odszukać. Swój warsztat podpierać będę przy pomocy walkarounda z Primeportalu: http://www.primeportal.net/apc/mine_clearing.htm#panther2 a moim celem jest osiągnięcie czegoś choćby podobnego jak to: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=136084&page=1 Żeby w pierwszym poście nie wiało nudą od razu kilka fotek z rozpoczętego już warsztatu. Wanna z zawieszeniem: Wykończone i niedokończone koła: Pierwszy problem się pojawia tu: w sklepie nie zauważyłem, ale mam nadzieję, że uda się uratować ten element. Następny krok to poprzyklejanie bibelotów do wanny i rozpoczynam trał. Góra kadłuba będzie ale dopiero jak zaginarka przyleci do mnie. A w chwilach jak coś schnie to zajmuję się tym. Niestety to w zielonej to skończone:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Pewnie niektórzy weszli tu by zobaczyć pantere ale nic z tego. To tylko myląca nazwa. Ale dzięki tej nazwie będziesz miał wysoką oglądalność Ja też myślałem, że będzie kolejna germańska pantera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matiq Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Będę zaglądał regularnie Powodzenia z modelem niech wyjdzie coś fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Kolejny wspołczesniak Budowałem kiedyś tego cudaka i składa się jak klocki Lego (gdzieś wątek warsztatowy się wala po forum ) No i czekam ze zniecierpliwieniem na dalsze części relacji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 3 razy już przeglądałem twój wątek i jeszcze jeden na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Mały updatcik Wszystkie koła jezdne i napinające czekają już na kąpiel, podkład czarna i bazową farbę: Obrobione i posklejane do kupy koła trału: Tak się zastanawiam, ale chyba dorobię lekką fakturę odlewu na tych kołach, na zdjęciach wyglądają na bardziej szorstkie: Więc najpierw szpachlowanko szczeliny, później odrobina surfacera i sztywny pędzel. I mam nadzieje że będzie wyglądało ok. Koła napędzające złożone, Moje pytanko do tego?? To łączenie szpachlować czy tam na być? Pytam bo nie mogę znaleźć nigdzie zdjęcia. Na to przyjdzie pierścień z zębami, ale wymaga przeróbki małej: W rzeczywistości wygląda tak: A to z zestawu: Trochę szlifowania i malutkie wiertełko i będzie jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 To łączenie szpachlować czy tam na być? Raczej szpachlować: http://data4.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a1_details/images/m1a1_details_417_of_435.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 dzięki:D szpachla w płynie idzie w ruch Przy okazji na walkarundzie który pokazałeś (na innym zdjęciu) zauważyłem że pocienienie ścianki bębna koło wieńca zewnętrznego też jest skopane. Pewnie bym tego nie poprawiał ale chcę zrobić otarty fartuch więc wszystko będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi