crustian Napisano 30 Grudnia 2006 Napisano 30 Grudnia 2006 i właśnie mam takie pytanie co lepsze? Cytuj
grane Napisano 31 Grudnia 2006 Napisano 31 Grudnia 2006 Italerka (nr. kat. 102) jest z 94' roku (przynajmniej tak pisze na pudełku) generalnie nie jest najgorsza ale nie polecam, sklejałem dawno temu i pamiętam że nie byłem zachwycony. Cytuj
crustian Napisano 31 Grudnia 2006 Autor Napisano 31 Grudnia 2006 wiem ,że revell.ale jeśli chodzi o ścisłość to ja w skali 1:72 pytałem .chce zrobic wersje wojskową i zastanawiam sie nad zakupem obu modeli i próbązrobienia z tego jednego modeliku.jednak czy to mi sie opłaci?czy nie od razu zostac przy hellerze. Cytuj
grane Napisano 31 Grudnia 2006 Napisano 31 Grudnia 2006 Revell też jest chyba w 1:72, ale to też raczej dość stary model. Cytuj
Gość Napisano 31 Grudnia 2006 Napisano 31 Grudnia 2006 Heller , składałem kilka lat temu i byłem raczej pozytywnie zaskoczony. Cytuj
OldMan Napisano 31 Grudnia 2006 Napisano 31 Grudnia 2006 Jak sie pospieszysz to jeszcze zdążysz. http://www.allegro.pl/item152770431_ju_52_hudson.html Cytuj
Radzio65 Napisano 1 Lutego 2007 Napisano 1 Lutego 2007 Może nie do końca na temat bo nie ta skala, ale ... w grudniu kupiłem model firmy Revell - Ju-52/3m w skali 1:48. Produkowany przez Revell'a od zeszłego roku prezentuje całkiem nowy (jak kilka ostatnich modeli tego producenta) poziom. Praktycznie nie odbiega od wyrobów firmy Tamiya, Dragon, Hasegawa, a powiedziałbym, że część wyrobów tych firm przewyższa klasą wykonania. Zdjęć wyprasek nie robiłem, bo nie chciałem rozpakowywać folii, w której są zaspawane ramki - narazie nie zamierzam go sklejać. Zrobiłem natomiast fotki szczegółów z pudełka, bo to więcej pokazuje niż same wypraski. Jak widać model ma pełne wyposażenie wnętrza (kabina pilotów + przedział transportowy) oraz spadochroniarzy. Podsumowując - Full Wypas jakich mało. Dla zainteresowanych - zapłaciłem za niego 138 zł (za taki model cena umiarkowana). To jest zdjęcie gotowego modelu ściągnięte ze strony producenta: A tu zrobione skany z instrukcji montażu, żeby wszyscy wiedzieli czego można się po tym modelu spodziewać: , , , , , Warto obejrzeć :-) Cytuj
Condor Napisano 4 Kwietnia 2007 Napisano 4 Kwietnia 2007 Kleiłem 3 miesiace temu Italeri, wersję Lufhansy przerabiałem na wojskową w wersji sanitarnej. Stary model i kipskie pasowanie górnej części kadłuba. potrzeba dużo szpachli i piłowania. Cytuj
wojtecz Napisano 20 Kwietnia 2007 Napisano 20 Kwietnia 2007 jeżeli w wersji cywilnej to polecam italeri jeżeli w wojskowej to jak najbardziej heller kliłem oba Cytuj
Condor Napisano 21 Kwietnia 2007 Napisano 21 Kwietnia 2007 ukazał się ostatnio model Italeri jest to wersja wojskowa, nie ogladałem w srodku, cena 36 zł, można go zrobić w 6 malowaniach w tym z Afryki Północnej (moja uluboina wersja) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi