crustian Napisano 30 Grudnia 2006 Share Napisano 30 Grudnia 2006 i właśnie mam takie pytanie co lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldMan Napisano 30 Grudnia 2006 Share Napisano 30 Grudnia 2006 Revell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 31 Grudnia 2006 Share Napisano 31 Grudnia 2006 Italerka (nr. kat. 102) jest z 94' roku (przynajmniej tak pisze na pudełku) generalnie nie jest najgorsza ale nie polecam, sklejałem dawno temu i pamiętam że nie byłem zachwycony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 31 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2006 wiem ,że revell.ale jeśli chodzi o ścisłość to ja w skali 1:72 pytałem .chce zrobic wersje wojskową i zastanawiam sie nad zakupem obu modeli i próbązrobienia z tego jednego modeliku.jednak czy to mi sie opłaci?czy nie od razu zostac przy hellerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 31 Grudnia 2006 Share Napisano 31 Grudnia 2006 Revell też jest chyba w 1:72, ale to też raczej dość stary model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudnia 2006 Share Napisano 31 Grudnia 2006 Heller , składałem kilka lat temu i byłem raczej pozytywnie zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldMan Napisano 31 Grudnia 2006 Share Napisano 31 Grudnia 2006 Jak sie pospieszysz to jeszcze zdążysz. http://www.allegro.pl/item152770431_ju_52_hudson.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Może nie do końca na temat bo nie ta skala, ale ... w grudniu kupiłem model firmy Revell - Ju-52/3m w skali 1:48. Produkowany przez Revell'a od zeszłego roku prezentuje całkiem nowy (jak kilka ostatnich modeli tego producenta) poziom. Praktycznie nie odbiega od wyrobów firmy Tamiya, Dragon, Hasegawa, a powiedziałbym, że część wyrobów tych firm przewyższa klasą wykonania. Zdjęć wyprasek nie robiłem, bo nie chciałem rozpakowywać folii, w której są zaspawane ramki - narazie nie zamierzam go sklejać. Zrobiłem natomiast fotki szczegółów z pudełka, bo to więcej pokazuje niż same wypraski. Jak widać model ma pełne wyposażenie wnętrza (kabina pilotów + przedział transportowy) oraz spadochroniarzy. Podsumowując - Full Wypas jakich mało. Dla zainteresowanych - zapłaciłem za niego 138 zł (za taki model cena umiarkowana). To jest zdjęcie gotowego modelu ściągnięte ze strony producenta: A tu zrobione skany z instrukcji montażu, żeby wszyscy wiedzieli czego można się po tym modelu spodziewać: , , , , , Warto obejrzeć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Kleiłem 3 miesiace temu Italeri, wersję Lufhansy przerabiałem na wojskową w wersji sanitarnej. Stary model i kipskie pasowanie górnej części kadłuba. potrzeba dużo szpachli i piłowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtecz Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 jeżeli w wersji cywilnej to polecam italeri jeżeli w wojskowej to jak najbardziej heller kliłem oba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 21 Kwietnia 2007 Share Napisano 21 Kwietnia 2007 ukazał się ostatnio model Italeri jest to wersja wojskowa, nie ogladałem w srodku, cena 36 zł, można go zrobić w 6 malowaniach w tym z Afryki Północnej (moja uluboina wersja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi