Skocz do zawartości

Diorama gdzieś w Niemczech rok '44 1:35

Matiq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Nadszedł więc czas na mój pierwszy warsztat na tym forum Będzie to dosyć duża diorama niemiecka. Nie będę się dużo rozpisywał pewnie rozmowa rozwinie się w trakcie. Powiem tylko na wstępie, że w pierwszym dniu walk doznałem kontuzji i prace muszę wstrzymać na dzień/dwa żeby moja ręka wróciła do stanu "nadawalności" do czegokolwiek Jeszcze tylko dodam, że pierwszy raz robię dioramę, a modele składam od niedawna, więc nie będzie to jakiś wysoki poziom, ale robię to dla przyjemności i nauczenia się wielu rzeczy

Materiały:

Tygrys (Foto-trawione grile, ruchome zawieszenie, metalowa lufa)

Akcesoria dodatkowe (Parę elementów się przyda)

Pak 97/38

Niemieccy czołgiści grający w skata

Dioramy: Arkady, Dom pod kulą, Ruiny kawiarni

Całkowity koszt:

Ok 300zł + elementy które będę zmuszony dokupić w trakcie

Nie idę dalej póki nie ogarnę tych zdjęć

Pilex7 Dzięki wkradł się mały błąd, ale już poprawione

Nexus Zaraz zabieram się za te zdjęcia i zamienię

Edytowane przez Gość

• Super Moderator

Hey, dio zapowiada się interesująco, ale...

Na teraz parę zdjęć robionych telefonem,

..lepiej nie dawać żadnych zdjęć i poczekać na fotki dobrej jakości, niż wrzucać i zaśmiecać wątki czymś, na co z trudem się patrzy.

Nie mniej będę śledził ten wątek...

Jeśli już MUSISZ robić zdjęcia telefonem, to przynajmniej zadbaj o to, by światło nie świeciło Ci zza pleców - będziesz miał lepsze oświetlenie przedmiotów i autofocus lepiej zadziała. No i nie będziesz miał "gustownych" cieni własnej sylwetki trzymającej telefon... postaraj się zmienić zdjęcia jak najszybciej, bo te prezentują się tragicznie...

• Super Moderator

Kilka uwag do zdjęć:

1.rób je z większej odległości tak aby aparat mógł złapać ostrość (mówię o aparacie fotograficznym a nie telefonicznym)

2. Używaj funkcji MAKRO

3. Jeśli chcesz pokazać nam jakiś element w zbliżeniu to po prostu go wykadruj z całego dużego zdjęcia jakimś zwykłym programem do obróbki obrazków

4. Jeśli w wątku umieszczasz fotki widoczne w całości to usuwaj z nich linki do otwierania się w osobnych oknach - w innym przypadku wstawiaj miniaturki.

Te kilka sugestii na pewno sprawi, że twój warsztat będzie miał widzów - w przeciwnym razie będzie WIELKA KLAPA

Poprawione
Nie poprawione tylko wymienione Niestety nie poszło ku dobremu

Nie poprawione tylko wymienione Niestety nie poszło ku dobremu

Poprawione w tytule... odnosiłem się do posta pilex7.

Matiq, zlituj się... nie ładuj tutaj zdjęć w pełnej rozdzielczości!!!!! Ja nie mam co prawda wolnego łącza, ale i tak musiałem trochę poczekać zanim się załadowało. Nikt nie będzie oglądał tych zdjęć w pełnej rozdzielczości... zmniejsz je proszę, bo dla tych co mają wolniejsze łącza to będzie mordęga...