Tymexior Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Witam.Dziś postanowiłem skleić słynne "organy Stalina" Zvezdy, w skali 1/35.Jeśli będziecie chcieli mi coś doradzić to mówcie, chciałbym wiedzieć co robię dobrze a co źle.Oto model: A oto rama podwozia: dalsze prace(resory i koło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_K Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 W warsztacie konkursowym znajdziesz świetną relację z budowy tego modelu. Zerknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 W warsztacie konkursowym znajdziesz świetną relację z budowy tego modelu. Zerknij Ta świetna relacja, to zdaje się moja Jednak, jak mówi Księga, nie oceniaj modelu przed matowym lakierem... Tymexior - źle wkleiłeś drążki prowadzące tylnych mostów, te które są niżej na zdjęciu. Ich środkowe części powinny iść na zewnątrz. Przedni resor ciut Ci się zwichrował. Staraj się też trochę oszczędniej obchodzić z klejem - nie żałujesz go, o ile dobrze widzę. Edit: coś mi nie pasowało w położeniu skrzyni rozdzielczej i przedniego mostu i już wiem co - przedni most wkleiłeś odwrotnie i pod jakimś dzikim kątem patrząc na położenie drążka kierowniczego. Postaraj się dokładnie przejrzeć instrukcję i poprzymierzać i przemyśleć wszystko, zanim złapiesz za klej. Inaczej będziesz miał więcej takich niespodzianek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymexior Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Wiem, ale zanim się zorientowałem było za późno.Zrobiłem co mogłem ale ten model będzie chyba przypominał przysłowiowy kawałek plastiku na śmietnik.No cóż, póki co dokończę budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi