Skocz do zawartości

Fruehauf flatbed trailer 1:25 AMT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przedstawiam fotki niedawno skończonej naczepki.Jest to zestaw firmy AMT

w skali 1:25.Sklejało się go łatwo i przyjemnie, ale było dużo nadlewek.Dość bałuszenie pora na foty

27a9f0f97f3796ee.jpg

173df9fa9c49db46.jpg

101f539770f0cf4f.jpg

246386de4221c7fe.jpg

Szczęśliwego Nowego Roku 2010!

Napisano

fazzy ile dzisiaj wypiłeś on jest malowany bo modele z amt są z białego plastiku podaje numery farb Humbroll 60 Matt a deski farba do drewna firmy Histor endura kolor 707 teak wood

Napisano

pół butelki coca coli :] w świątecznej butelce o ile to ma znaczenie :]

chyba ją pokolorowałeś a nie pomalowałeś to raz..

a dwa.. na pierwszym zdjęciu na przodzie przyczepy, na samym środku jest coś co wygląda na przebarwienie plastiku po odcięciu od ramki :] więc nawet kolorowanie ci nie wyszło..

Napisano

Generalnie jest ok.

Myślę że przydałoby się podkreślic pewne elementy innym kolorem w celu urealnienia np.uszczelki lamp,podpory między stopkami a miejscem w którym się chowają,wajchy do podpór.

Duży plus za podłogę i przewody.

Napisano

Chciałem kupić te naczepe.Powinna mieć jeszcze ładunek jabieś bele i łańcuchy do zapięcia ładunku .Tak pisało w opisie.Ogólnie rewelacha naczepa .Jakby szło to jakieś napisy ,tablica rej.,odblaskowa dodały by jej realistycznego wymiaru.Pozdrawiam

Napisano

Edo jeżeli tylne lampy naczepy nie są z przezroczystego plastiku ( tak jak jest to w naczepach ITALERI), żeby je "podkreślić", pomaluj je najpierw srebrną chromowaną farbą a dopiero na nią nałóż czerwony / pomarańczowy kolor. Mała pierdoła, a zobaczysz że taki detal dużo da. Do jakiego konia ją podepniesz?

Świetnie wyszły Ci deski na podłodze, miałem o nie pytać, ale doczytałem wątek ;)

Napisano

AMT robi transparentne czerwone klosze których nie trzeba już malować, ale tak jak napisał Maciek mogłeś pomalować ich obwódki wtedy nie zlewały by się z naczepą. Przydało by się pomalować jeszcze (a nie jest na to za późno) gniazdka na przedniej ścianie, sworzeń zaczepu i kilka innych drobiazgów. Plus za podłogę, tylko zmatuj ją bo za bardzo się świeci.