EGONX Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Witam.Ostatnio kupiłem model firmy amt .Chciałem zobaczyć jak wygląda ten model.No i jest bardzo fajny no jest troche nadlewek ale daje się opanować.Co jest ważne , że można zrobić kilka wersji tego samochodu.Ja ogólnie wybrałem na swój sposób jak najnowszą tzn. koła na normalnych piastach no itp.Info zaciągnołem z internetu jak ma on wyglądać.Koniec gadania ,zdjęcia z budowy: Koła wykorzystałem z ITALERI Rama na kołach z silnikiem Skrętu orginalnie to model nie posiada sam robiłem. To narazie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Truck zaczyna prezentować się fajnie ,ale nie mam przekonania co do przednich felg . Powodzenia i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Koła italerki są troche większe i szersze od tych oryginalnych z AMT, jestem ciekaw jak to będzie wyglądało na foniszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 Koła przednie to takie założyłem bo robie go pod nasze europejskie przepisy. Z tyłu będzie belka z lampami podobnie jak w naczepie ,a nie jak w USA dwie lampy na środku i to wszystko.Co do wielkości kół powiem że będzie ok wyglądało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Bardzo ciekawy model czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Świetnie że sklejasz Astro, sam przymierzam się do zakupu tego modelu. Dzięki Tobie będę widział czy jest to model wartościowy. Powodzenia w dalszych pracach, będę śledził Twoją relację. Ale już zapowiada się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 No witam.Miałem poważny problem z malowaniem kabiny dałem za żadką farbę i mi się wszystko zlało.Potem jak zmywałem ten lakier plastik zaczął się rozpuszczać.Miałem takiego nerwa ,że hej dałem se spokój. Po czasie pomlowałem go tak zwyczajnie i mysle że po dodaniu elementów nikli to się zatuszuje ten źle położony lakier.Zobaczcie sami. Bedzie to z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Czym malowałeś kabinę i czym zmywałeś farbę, że plastik rozpuszczał ci się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 Rozpuszczalnik był ksylen ,a farba to chyba hameraid coś takiego no tyle że malowałem pistoletem.Ale co tam dam rade budowa w trakcie. Musze wykombinować jak zamontować turbine cz też dwie bo orginalnie to silnik jest zwykły DIESEL.No i troche słaby. Trzeba mu kopa zasadzić to będzie i wyglądał i jak to sie mówi lepiej ciągnął.Nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2010 Witam.Dalsze prace nad gratem. No po małej przerwie w przeróbkach i modyfikacjach wyszło jak wyszło. Prace trwają dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 jakoś mi sie nie widzi model, zakolorowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 W przyszłości zrobie lepsze zdjęcia.Będzie się lepiej prezentował.Bo na tych zdjęciach jak mówisz wyszedł za kolorowo.Ale dzięki za rade kozi84. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 No witam .Kończe już przygode z tym klamotem. Obecnie jestem w trakcie budowy naczepy wywrotki BODEX 40m sześć. z klapo-drzwi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi