Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Ostatnio kupiłem model firmy amt .Chciałem zobaczyć jak wygląda ten model.No i jest bardzo fajny no jest troche nadlewek ale daje się opanować.Co jest ważne , że można zrobić kilka wersji tego samochodu.Ja ogólnie wybrałem na swój sposób jak najnowszą tzn. koła na normalnych piastach no itp.Info zaciągnołem z internetu jak ma on wyglądać.Koniec gadania ,zdjęcia z budowy:

bbaa95ba2eaad921med.jpg

bc60ff9d5191347cmed.jpg

Koła wykorzystałem z ITALERI

e18ca1638fb7fedcmed.jpg

a05b273ab4d4c9e2med.jpg

Rama na kołach z silnikiem

c9017b491ff1adc1med.jpg

Skrętu orginalnie to model nie posiada sam robiłem.

43adeee36212d1f2med.jpg

4ab446b45ed11cc6med.jpg

To narazie tyle.

Napisano

Truck zaczyna prezentować się fajnie ,ale nie mam przekonania co do przednich felg .

Powodzenia i Pozdrawiam.

Napisano

Koła italerki są troche większe i szersze od tych oryginalnych z AMT, jestem ciekaw jak to będzie wyglądało na foniszu

Napisano

Koła przednie to takie założyłem bo robie go pod nasze europejskie przepisy. Z tyłu będzie belka z lampami podobnie jak w naczepie ,a nie jak w USA dwie lampy na środku i to wszystko.Co do wielkości kół powiem że będzie ok wyglądało.

Pozdrawiam.

Napisano

Świetnie że sklejasz Astro, sam przymierzam się do zakupu tego modelu. Dzięki Tobie będę widział czy jest to model wartościowy.

Powodzenia w dalszych pracach, będę śledził Twoją relację. Ale już zapowiada się ciekawie

Napisano

No witam.Miałem poważny problem z malowaniem kabiny dałem za żadką farbę i mi się wszystko zlało.Potem jak zmywałem ten lakier plastik zaczął się rozpuszczać.Miałem takiego nerwa ,że hej dałem se spokój.

Po czasie pomlowałem go tak zwyczajnie i mysle że po dodaniu elementów nikli to się zatuszuje ten źle położony lakier.Zobaczcie sami.

Bedzie to z tego.1acd338333e615c8med.jpg

615ea3626ed10d46med.jpg

Napisano

Czym malowałeś kabinę i czym zmywałeś farbę, że plastik rozpuszczał ci się ?

Napisano

Rozpuszczalnik był ksylen ,a farba to chyba hameraid coś takiego no tyle że malowałem pistoletem.Ale co tam dam rade budowa w trakcie.

Musze wykombinować jak zamontować turbine cz też dwie bo orginalnie to silnik jest zwykły DIESEL.No i troche słaby. Trzeba mu kopa zasadzić

to będzie i wyglądał i jak to sie mówi lepiej ciągnął.Nara

Napisano

Witam.Dalsze prace nad gratem.

No po małej przerwie w przeróbkach i modyfikacjach wyszło jak wyszło.

f975bd5ebfd5c8d9med.jpg

1fe49dce2722230bmed.jpg

ac66b37c1c0b0e4dmed.jpg

96d14ebe5fafbfa1med.jpg

42909da179a7c74amed.jpg

78edf8f14ad2b9c3med.jpg

ad43fb44129053afmed.jpg

Prace trwają dalej.

Napisano

W przyszłości zrobie lepsze zdjęcia.Będzie się lepiej prezentował.Bo na tych zdjęciach jak mówisz wyszedł za kolorowo.Ale dzięki za rade kozi84.

Napisano

No witam .Kończe już przygode z tym klamotem.

9f86650d97c14e04med.jpg

10dfb616a1437648med.jpg

02959a6cd135b479med.jpg

8db96c4232e0d35bmed.jpg

Obecnie jestem w trakcie budowy naczepy wywrotki BODEX 40m sześć. z klapo-drzwi.Pozdrawiam.