Szakal85 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Jako że już dawno miałem coś wstawić na warsztat, i że udało się odłożyć trochę grosza, no i trafiła się okazja, nabyłem zestaw Ducati, z którego w moim projekcie wykorzystany zostanie ciągnik. Naczepa może posłuży w przyszłości do innego projektu. Zamysł jest następujący, stworzyć zestaw MB Actros + wanna. Do tej pory udało mi się złożyć ramę modelu, częściowo silnik, przednią ośkę i tylne zawieszenie. Skróciłem też piasty(moje pierwsze skracanie piast). Zdjęcia wrzucę jutro, tak więc dopiero jutro będzie wam dane poznęcać się nade mną. Do was mam jedynie prośbę gdyby ktoś miał zdjęcia z okablowaniem ramy i silnika to byłbym wdzięczny. Szukałem tego ale do tej pory znalezione zdjęcia mnie nie zadowalały. Potrzebuję "łopatologiczne" schematy. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Szukałem tego ale do tej pory znalezione zdjęcia mnie nie zadowalały. Znam to, najlepsze rozwiazanie to wziasc aparat i isc na polowanie. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Też już miałem wątpliwą przyjemność poznać co to znaczy brak fotgrafii okablowanej ramy czy silnika.Model bardzo fajny czekam na zdjęcia z prac no i oczywiście życzę zadowalających zdjęć ramy i silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Co do tego zestawu to jestem okrutnie zawiedziony wykonaniem naczepy a dokładnie pójściem na łatwiznę i wykonanie szczątkowej ramy. Jedynie co cieszy to low decki (chyba tak to się pisze) czyli małe kółeczka Na pewno posłużą w przyszłości do jakiejś samoróbki. Co do spasowania elementów w ciągniku to póki co nie narzekam. Daje się złożyć elementy do kupy No a co do silnika to jak nic się nie znajdzie zostaje mi zajrzeć jutro do tyłka w autobusy (mamy dwa merce 303 na podwórku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 (edytowane) No a co do silnika to jak nic się nie znajdzie zostaje mi zajrzeć jutro do tyłka w autobusy (mamy dwa merce 303 na podwórku). Raczej v8 tam nie znajdziesz. Edytowane 17 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 I tu Cię kolego zaskoczę. O ile merca V8 303 nie mamy o tyle setrę z silnikiem merca V8 już tak Z resztą setra w większości jest na podzespołach merca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Pisales o 303 a nie o setrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 V8 jest dłuższa od V6 tylko o 2 gary resztę chyba mają taką samą rurki itp biegną tak samo to jeden gwint. No ale 303 też są z silnikami V8 tyle że jakoś mułowato te wersje chodzą, wiem bo miałem okazję takim autobusem jechać. Wielka krowa bez mocy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Na pkmc widzialem v8 przerobione na v6 V8 zamontowane w autobusie wyglada tak samo jak w ciezarowce? osprzęt jest zamontowany w tym samym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=5233&highlight=actros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Filtry zupy masz wyciągnięte do przodu nad klapę ale reszta, czyli orurkowanie silnika powinno biec tak samo. Z resztą wezmę aparat i porobię kilka fotek, może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi