AT_Cobra_Lublin Napisano 17 Stycznia 2010 Napisano 17 Stycznia 2010 Witam wszystkich. Pilnie potrzebuje pomocy forumowiczów!!! Mam gotowy już prawie model Su-27 w 48.Chciałbym zaznaczyć w nim jakoś linie podziału ale nie zrobiłem tego przed pomalowaniem a i teraz nie chcę użyć wash-a. Jak w inny sposób mogę to zrobić??? Słyszałem o kredce do oczu??? Kolejne pytanko: modle jest juz pomalowany i czeka na kalki ale najpierw powiedzcie mi proszę jak zabezpieczyć model. Najpierw sido potem lakier bezbarwny a potem znów sido???? Jaka kolejność obowiązuje??? Kiedy nalepić kalki???? I ost. pytanko: jakiego sidoluxu użyć: do plastiku i jak go nałożyć -polerując???????? Pozdrawiam michał Cytuj
AT_Cobra_Lublin Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Napisano 18 Stycznia 2010 Może jednak ktoś skusi się o jakąś podpowiedź??? pozdrawiam Cytuj
tofik Napisano 18 Stycznia 2010 Napisano 18 Stycznia 2010 A szukałeś na forum bo mi się wydaje że te tematy już wielokrotnie były poruszane. Cytuj
ovidjusz Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 Witam . Ja używam Sidoluxu ochrona i nabłyszczanie do drewna. Co do samej techniki to nakładam sido na model aerografem, można też pędzlem , ale wtedy trzeba to zrobić w miarę cienko. Następnie po wyschnięciu sidoluxu nanoszę kalki. Do nanoszenia kalek stosuje pod spód MICRO SET a na kalki MICRO SOL to preparaty do zmiękczania kalek . Jak kalki wyschną wtedy ponownie nanoszę sido. jak już wszystko wyschnie , nakładam lakier. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi