AT_Cobra_Lublin Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Witam wszystkich. Pilnie potrzebuje pomocy forumowiczów!!! Mam gotowy już prawie model Su-27 w 48.Chciałbym zaznaczyć w nim jakoś linie podziału ale nie zrobiłem tego przed pomalowaniem a i teraz nie chcę użyć wash-a. Jak w inny sposób mogę to zrobić??? Słyszałem o kredce do oczu??? Kolejne pytanko: modle jest juz pomalowany i czeka na kalki ale najpierw powiedzcie mi proszę jak zabezpieczyć model. Najpierw sido potem lakier bezbarwny a potem znów sido???? Jaka kolejność obowiązuje??? Kiedy nalepić kalki???? I ost. pytanko: jakiego sidoluxu użyć: do plastiku i jak go nałożyć -polerując???????? Pozdrawiam michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AT_Cobra_Lublin Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Może jednak ktoś skusi się o jakąś podpowiedź??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 A szukałeś na forum bo mi się wydaje że te tematy już wielokrotnie były poruszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ovidjusz Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Witam . Ja używam Sidoluxu ochrona i nabłyszczanie do drewna. Co do samej techniki to nakładam sido na model aerografem, można też pędzlem , ale wtedy trzeba to zrobić w miarę cienko. Następnie po wyschnięciu sidoluxu nanoszę kalki. Do nanoszenia kalek stosuje pod spód MICRO SET a na kalki MICRO SOL to preparaty do zmiękczania kalek . Jak kalki wyschną wtedy ponownie nanoszę sido. jak już wszystko wyschnie , nakładam lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi