Aleksander Zielony Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Oto obiecany w wątku z prac w stalowni Bytom opis jednego z serii Dragonowskich teciaków. Po otwarciu pudełka znajdujemy osobno zafoliowane dwie wypraski z elementami modelu, wannę kadłuba i kartonik na którym są w woreczkach: koła; liny; blaszka fototrawiona i osobno umocowane gąsienice. Wszystkie elementy odlane bardzo czysto i bez przesunięć. Jakościowo oceniam model na przyzwoitą 5, ale nie 6. Ocenę zaniżam za: - odlane z wanną wahacze, szkoda że przy tak fajnie miękkich gąsienicach nie można ustawić zawieszenia w różnych pozycjach. No chyba, że komuś chce się ciąć; - koła w których otwory ulgowe są pełne i trzeba je wiercić; - no i podejrzewam też, że na sześć malowań danych w modelu, tylko jedno lub dwa będą się zgadzały z tą wersją. To jest moje doświadczenie z poprzednich czterech modeli; - ostatnie i najważniejsze, jak na produkt XXI wieku, model mógłby być ogólnie lepiej spasowany, gdyż są elelmenty typu klapa tylna i mały otwór w niej do rozrusznika, które pasują tak sobie, podział i dokładność wykonania zbiorników zewnętrznych też jest nie najlepsza. teraz czas na parę fotek, które ze względu na pogodę są takiej sobie jakości (musiałem używać flesza): Pozdrawiam Teciakomaniak Olek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Frączek Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Witaj Teciakomaniaku. Mamy w Kraśniku także teczkomana. Jest bardzo ciekaw kolsjnych wersji, typów związanych z tematem T-34. Obecnie posiada zrobionych ponad 30 modeli tylko w skali 1:72, na wysokim poziomie. Na pewno będzie chciał nawiązać kontakt z kimś bo zaczyna mu brakować tematu. Fotki modeli T-34 Darka W. w niedalekiej przyszłości. Poszukuje zdjęć czołgu stojących jako pomniki i nie tylko. A także miejsc gdzie można spokojnie odwiedzić i obfotografować do kolekcji albumowej. Czy ktoś z modelarzy i nie tylko może podać miejsce postoju T-34. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisowski Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 czy w pobliżu twojego zamieszkania jest przypadkiem jakas biblioteka /czytelnia wojskowa ?bo ja na taką trafiłem : pomoc, unikalne książki, np Magnuskiego, cisza ,spokój miła obsługa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Na przykład Wejherowo, Grajewo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Na przykład Wejherowo Tego to chyba nigdy nie zapomnisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Taki drobiazg z niego, że przeoczyłem go. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Jak mogles go przoczyc skoro skreciles wczesnej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Właśnie dla tego przeoczyłem, że nie widziałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 No dobra dosc gadania czas pokazac Wiecej: http://forum.eksploracja.pl/viewtopic.php?t=2736&postdays=0&postorder=asc&start=25 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts