Jump to content

[In-box] T-34/85 Mod. 1944 Late Production Dragon 1/72

Recommended Posts

Oto obiecany w wątku z prac w stalowni Bytom opis jednego z serii Dragonowskich teciaków.

40f405965a54782b.jpg

Po otwarciu pudełka znajdujemy osobno zafoliowane dwie wypraski z elementami modelu, wannę kadłuba i kartonik na którym są w woreczkach: koła; liny; blaszka fototrawiona i osobno umocowane gąsienice. Wszystkie elementy odlane bardzo czysto i bez przesunięć. Jakościowo oceniam model na przyzwoitą 5, ale nie 6. Ocenę zaniżam za:

- odlane z wanną wahacze, szkoda że przy tak fajnie miękkich gąsienicach nie można ustawić zawieszenia w różnych pozycjach. No chyba, że komuś chce się ciąć;

- koła w których otwory ulgowe są pełne i trzeba je wiercić;

- no i podejrzewam też, że na sześć malowań danych w modelu, tylko jedno lub dwa będą się zgadzały z tą wersją. To jest moje doświadczenie z poprzednich czterech modeli;

- ostatnie i najważniejsze, jak na produkt XXI wieku, model mógłby być ogólnie lepiej spasowany, gdyż są elelmenty typu klapa tylna i mały otwór w niej do rozrusznika, które pasują tak sobie, podział i dokładność wykonania zbiorników zewnętrznych też jest nie najlepsza.

teraz czas na parę fotek, które ze względu na pogodę są takiej sobie jakości (musiałem używać flesza):

43b14458fab1dc7fm.jpg

726316419885b6cdm.jpg

7f2ad47d89efd1cbm.jpg

Pozdrawiam Teciakomaniak

Olek

• 1 month later...

Witaj Teciakomaniaku.

Mamy w Kraśniku także teczkomana. Jest bardzo ciekaw kolsjnych wersji, typów związanych z tematem T-34. Obecnie posiada zrobionych ponad 30 modeli tylko w skali 1:72, na wysokim poziomie. Na pewno będzie chciał nawiązać kontakt z kimś bo zaczyna mu brakować tematu. Fotki modeli T-34 Darka W. w niedalekiej przyszłości. Poszukuje zdjęć czołgu stojących jako pomniki i nie tylko. A także miejsc gdzie można spokojnie odwiedzić i obfotografować do kolekcji albumowej.

Czy ktoś z modelarzy i nie tylko może podać miejsce postoju T-34.

Pozdrawiam

czy w pobliżu twojego zamieszkania jest przypadkiem jakas biblioteka /czytelnia wojskowa ?bo ja na taką trafiłem : pomoc, unikalne książki, np Magnuskiego, cisza ,spokój miła obsługa