Piotr_P Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Jestem nowy na tym forum więc proszę o wyrozumiałośc zakupiłem sobie model samolotu J2M3 Raiden (Tamiya) w skali 1:48. Chcę go jednak zwaloryzowac o silnik (pomijam blszki Eduarda -oczywiste ,że będą). Wiem ,że silnik w Raidenie był od przodu zasłonięty przez wentylator (podobnie jak w FW-190 ) i jest mało widoczny ale zestaw jest chyba totalnie uproszczony bo poza wetylatorem jest już tylko "coś"... I tu moje pytanie : ma ktoś może zdjęcia lub przekroje przez J2M Raiden ? w necie są ubogie informacje o tym myśliwcu...nie znalazłem nic co by wskazywało co jest poza wentylatorem silnika. Znalazłem sam ,"goły " silnik MK4 Kasei ale jak był on zabudowany W J2M? Co prawda nie chcę rozcinac osłon silnika,żeby wyeksponowac MK4 ale wolałbym miec świadomośc ,że on jest na swoim miejscu. Teraz tak : znalazłem zdjęcia modelu w skali 1:32 i silnik wygląda tak natomiast Tamiya tak jak na stronie tego sklepu modelarskiego: http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=212830 czy za wentylatorem jest od razu silnik czy to "coś " co przedstawia Tamiya? _________________________________________________ wreszcie udało się znaleźć potrzebne zdjęcie może komuś tez sie sprzyda kiepska jakość ale zawsze coś . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SG Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Co prawda materiałów na Raidena akurat nie posiadam ale mogę Cię poratowac fotkami silnika, a tak swoją drogą to po co zabudowywac silnik jak nie chcesz go wyeksponowc. Ładny silnik jest zVectora [/img] pozdrawiam szymon[/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted January 24, 2010 Author Share Posted January 24, 2010 chyba jednak zrezygnuję z zabudowy silnika,choć dzięki za zdjęcia. I tak byłby mało widoczny od przodu bo osłona silnika wewnątrz jest z kanałem powietrza tak jak na rysunku Możliwe ,że jednak zdecyduję się na taką opcję Co do silnika Vectora to widziałem już...nawet niezła cena ale znalazłem jednego dostwacę w Polsce i stan zerowy u niego...może sam zrobię... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts