wojtas1983 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Witam serdecznie. Mój drugi model na forum i pierwszy z pod znaku polskiej szachownicy. PZL P-11c "K.O.P." w wersji Jan Dzwonek z Lwowa 1939r. Model zrobiony prosto z pudełka, bez żadnych "fajerwerków" W planach mam kolejny model P-11c - jakoś urzekł mnie ten samolot. Model malowany pędzelkiem farbkami Pactry: Polish khaki I i polish blue I. Model ogólnie sklejało się dobrze, jedynie kalkomanie z tego zestawu to troszke lipne, ale jakos sobie poradziłem, mi ogólnie modelik sie podoba, mam nadzieję że wam też się spodoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Czołem! Jedenastka bez fajerwerków, świeci się okrutnie. Chyba w instrukcji MasterCrafta jest błąd, bo już widzę kolejny model z szachownicami na ogonie które są przeznaczone na skrzydła..Jednym słowem-te z ogona powinny być na skrzydłach, te ze skrzydeł-na ogonie jedenastka nie miała takich byczych szachownic na sterach. Z czego jedna jest odwrócona, tzn w formie z 1992 roku... Ogólnie-z pudła niewiele więcej da się z tego modelu wyciągnąć. Brawa za polską tematykę!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas1983 Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 no wlasnie w instrukcji był błąd z tymi szachownicami, ale jak się zorientowałem to już za póżno bylo by odrywać kalkomanie na następnym już tego błędu nie popełnie, a co do lakieru, to bardziej mi się ona podoba w połysku pactry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Bardziej pasowałby półmat, bo teraz wygląda jak prosto z fabryki (polskie farby były błyszczące) a zanim eskadra została włączona w skład KOPu to już swoje nalatał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi