swim Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Po gruntownej lekturze forum postanowiłem usunąć chrom z elementów revela z wiadomych powodów. Więc wrzuciłem je do słoika z płynem DOT-3 gdyż tak przeczytałem ale po całej nocy były marne efekty. Więc wrzuciłem je poźniej do roztworu wodnego kreta (podwędziłem z łazienki) i chrom został pożarty w 3 sek a elementy są białe jak śnieg. Dzisiaj mocze kolejne części od razu w krecie i owszem chrom schodzi ale powoli. Nie zauważyłem uszkodzeń elementów. Macie doświadczenie w takich praktykach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Witam. Na tyle, co ja miałem do czynienia z Kretem: - spore znaczenie ma temperatura wody do jakiej wrzucasz kreta a potem części - im cieplejsza woda, tym lepiej i konkretniej działa specyfik, trzeba jednak pamiętać, że reakcja kreta w wodzie podnosi mocno jej temperaturę (naprawdę mocno) więc trzeba uważać coby się nasza czyszczona część w chińskie "es" nie powyginała - no i oczywiści kret działa o wiele lepiej w trakcie "bąblowania". Jeśli zachowasz roztwór na kolejny dzień, nie będzie już tak skuteczny, a na pewno już nie taki szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swim Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 Zauważyłem że następnego dnia działał gorzej ale mniejszy stres mam bo niby powoli ale nie zje mi kawałków modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Ja używałem do "odchromowywania " elementów zmywacza do sidolux'a - cleanlux'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi