Gościu Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Witam. Model Tristar, praktycznie bez waloryzacji - jedynie dodana lufa, która osamotniona walała się w szuflandii. Składanie bardzo gładkie, jednak instrukcja sprawia nieco problemu.Błędy w ponumerowaniu części, oraz brak ogólny okazania wklejenia kilku części, które być powinny( w ramkach są) Malowanie do 43`, bądź to samo lecz zaciągnięte wapnem. Będzie także przyczepka i coś pod pojazd, opis z czasem. Stan prac, model w 70% zbudowany: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Tak z ciekawości: czy Tristar dał wnętrze przedziału kierowania do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam. Akahoshi, tak. Ładna wyjściówka do walorki. Kolor bazowy p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam. Zdarłem biel do pz grau, teraz pomęczę powłokę olejami : p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Widzę, że kolejne cudo nam tu serwujesz Oczywiście cały czas będę tu zaglądał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Dzięki. Ufyfoliłem dół pojazdu: Kontrast góra, dół: I raczej dla mnie, jak dla śledzących: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Witaj Rafale! Mam pytanie a zarazem prośbę: mógłbyś napisać czym brudziłeś spód pojazdu? Robisz bardzo dobre modele, świetnie brudzone, a więc byłbym rad, gdyby w warsztacie, znalazły się również opisy specyfików jakich użyłeś i jak ich używałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Mierzu, dzięki. Zaznaczam iż ja jakichś specjalnych rytuałów nad modelem nie odprawiam. W tym modelu użyłem zwykłych farb olejnych, artystycznych ścieranych wacikiem namoczonym w white spirit. Tego samego rozcieńczalnika używam do pigmentów, które nanoszę pędzlem. Wzorem dla koloru jest dla mnie pojazd, który porusza się w ciężkim terenie - mieszam pigmenty/ farby olejne do momentu uzyskania tego samego bądź podobnego koloru jaki widnieje na fotografii wzorcowej. Jak wiesz, pigment jest o tyle niewdzięczny, że ostro ciemnieje podczas namoczenia...więc aplikację przeprowadzam etapowo - do skutku(j.w.) Co jakiś czas pstrykam fotkę b&w i dopiero wtedy porównuję z tymi z epoki. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Koniec babrania góry: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Witaj! Gąski dasz zestawowe, czy friule? Nawet bez gąsek wygląda cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Właśnie takie wykonania modeli uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Hej. Mierzu, nie wiem...na ile "chcenia" miał będę, sprawa nierozstrzygnięta. thx & p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Znalazłem uff.... Gąski dasz zestawowe Sprawa rozstrzygnięta - 40% ogniw po prostu się połamało podczas wycinania.Ciąłem obcążkami, nożykiem, nożyczkami - mało tego, gdy wciskałem jedną w drugą także pękały, gdy próbowałem obrabiać także, samo wycinanie nadruszało je i ....kupiłem mu metalowe. Zmalowałem do czołgu taką postać: A tak zamierzam wykończyć całość. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi