bolek17 Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Witam. Mam takie pytank maluje figurki ale,obiło mi się o uszy że jest technika robieni przestszenności na figurka czy ktoś wie jak to zrobić proszę o odpowiedzi ... a jeszcze jedno pytanie czy ktoś wie jak robić twarz i ogólnie kolor skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Co do "przestrzenności" polecam linka: http://acrylicosvallejo.com/asp-inc/_modelis.asp?p1=ing&p2=modelcolortecnicas Jakby język był barierą, to daj znać. Do twarzy polecam kupienie, o dziwo, kolorów twarzy ;) Vallejo w swojej palecie ma bodaj 5 albo i 6, od jasnych po ciemne odcienie (flat flesh, medium skintone, sunny skintone itp. ). Dobrze wykorzystywać wszystkie żeby oddać przestrzenność twarzy. Rzuć okiem na portal i forum figurki.org - tam pewnie znajdziesz wszystko. P.S. Zapoznaj się z układem forum i pisz w odpowiednich działach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Bolek 17 nie przeskoczysz tego tematu w jednym poście bo to temat rzeka. Skromnie dodam że mnie nauka malowania figurek zajeła jakieś trzy lata więc życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi