Tomek_gnr Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Witam Pomyslałem ze wstawie tu swoj pierwszy model w 1/35 ktorym byl zestaw italeri przypominajacy z daleka pantere Model robiłem w 2007 roku nie majac jeszcze aerografu wiec wyszlo tak ze najpierw go opedzlowałem sam baza a potem przyszedl kumpel i nalozyl plamy. Model jak widac prosto z pudła oprócz siatek z tyłu ktore zostały wykonane z przykrywki na patelnie zeby nie chlapało tluszczem Kalki sie srebrza, miejscami troche nieudolnie posklejany ale to moj pierwszy powazny model byl i mam do niego sentyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Jak na italeri co całkiem nieźle, gąski gumowe nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Jak na italerkę malowaną pędzlem to naprawdę nieźle wyszło, należy się duże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 10 Lutego 2010 Autor Share Napisano 10 Lutego 2010 ta, gaski gumiaki. No prawie caly malowany pedzlem, braz i zielen malowane aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Hej tez mam ten model i mam tylko dwie uwagi pierwsza to że mogłeś bardziej napiąć gąsienice (ale nie trzeba, z własnego doświadczenia wiem że to nie jest proste w przypadku italeri) i druga: kalki z numerem 233 do tego modelu były przeznaczone do wersji na front wschodni (to tak przy okazji) no i na koniec moje pytanie: jak zrobiłeś ten połysk na tym modelu jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 no z malowaniem i kalkami to pojechalem wedlug wlasnej inwencji, nie przejmowałem sie wtedy zbytnio o realizm ;) model byl potraktowany sidoluxem a potem matem ale chyba troche za słabo bo sie nadal troche swieci, to jest tez po czesci wina złego ustawienia oswietlenia :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 jak kto woli, mi się nawet ten połysk podoba a zimmerit cieniowałeś czy to wash ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 wash, nawiasem mowiac srednio udany bo moj pierwszy ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 fajnie ci to wyszło jakbyś mógł podać jeszcze nazwę i firmę tego washa to było by fajnie bo zamierzam się wziąść za tygrysa i nie wiem jaki wash będzie odpowiedni (może tu coś podpatrzę ?) :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 hmm, nazwe i firme, cokolwiek enigmatycznie to brzmi to wash byl robiony brązowa farbą van dycka rozcienczana white spiritem, oba skladniki do dostania w sklepie dla plastykow. btw to mysle ze sa o wiele lepsze galerie do podpatrywania washa niz moj pierwszy model ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 dzięki i tu mi pomogłeś, a tak ogółem to fajnie ci ta pantera wyszła ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi