Wojtek_K Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Witam. Jako, że kleję pojazdy pancerne, do tego działu zaglądam bardzo rzadko. Jednak ostatnio naszła mnie chęć do sklejenia tego modeliku. Jako laik w tej dziedzinie mam kilka pytań. - czy warto kupować ten model? - czy model prosto z pudełka wyjdzie jako tako czy trzeba w niego jeszcze inwestować? - czy mógłbym go wykonać w takim malowaniu...? Jeżeli tak to proszę was bardzo podajcie mi numerki farb z palety Vallejo. http://www.richard-seaman.com/Aircraft/AirShows/YankeeAirMuseum2005/Highlights/Bf109e2oClock.jpg A jak nie to podrzućcie jakieś ciekawe...;-) Zapewne jest wiele stronek ze zdjęciami i dokumentacją, ale jakbyście mogli co nieco podrzucić to byłbym wdzięczny . Wiem, że nie lubicie leni...ale ja naprawde nie odróżniam wersji tego samolotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_iceboy Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 W- czy warto kupować ten model? - czy model prosto z pudełka wyjdzie jako tako czy trzeba w niego jeszcze inwestować? - czy mógłbym go wykonać w takim malowaniu...? ad.1 - zależy na czym ci zależy - wierność oryginałowi czy składalność? jeżeli wierność oryginałowi to lepsza jest Hasegawa, jeśli składalność to Tamiya (ma kilka błędów wymiarowych) ad.2 - możesz kupić lufy Master model działek MG FF oraz KMów MG 17. Kokpit airesa, blachę Parta (genialna), wszystko zależy co chcesz osiągnąć. Z pudełka jest po prostu Tamiyowym modelem. ad.3 - nie nie mógł byś, ale nikt ci nie zabroni. Na zdjęciu jest Bf 109 E-4. W tym malowaniu mógłbyś zrobić model tej samej firmy: Tamiya 61063 Messerschmitt Bf109E-4/7 Trop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi