kamil83 Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Witam! Ostatnio zakupiłem i wykonałem modelik firmy Zvezda. Model miał poświęcic (w mojej ocenie) parę dni. Chciałem kupic sobie prosty i mało pracochłonny model (co za błędne myślenie). Po raz pierwszy sklejałem motor i wcale nie zabrał mi tak mało czasu, wręcz przeciwnie. Ale to nic. Zabawa z motorami mi się spodobała . Na pewno będę jeszcze cwiczył w tym temacie. Model w całości wykonany prosto z pudła. Całkiem przyjemnie się sklejało ten model. Nie wiem natomiast, czy model odwzorowuje w szczegółach oryginał, nie znam się, więc się nie wypowiadam na ten temat. Całośc malowałem pędzlem farbami emaliowymi. Nie wykonałem washa ani żadnych brudzeń. Nie jestem jeszcze w tym zbyt dobry, więc nie chciałem eksperymentowac i popsuc wszystkiego. Pocwiczę na większych powierzchniach. Błędy: -niedokładnie oszlifowane niektóre elementy -gdzieniegdzie niedoszpachlowane -niezbyt dobre zdjęcia (tej sztuki chyba nigdy nie opanuję -niektóre elementy zwyczajnie zapackałem farbą (teraz to widac, pośpiech jest złym doradcą) -słabo namalowane logo (czy jak to się zwie) bmw -i przynajmniej jedna częśc zginęła gdzieś w odmętach pokoju:oops: Dostrzeżecie pewnie jeszcze więcej błędów. Mam nadzieję, że nie jest tak zupełnie beznadziejnie. Następne modele będą lepsze, mam nadzieję. A oto zdjęcia: Zapraszam do oceniania Cytuj
adam .B Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 hej no faktycznie widać kilka błędów które wymieniłeś, ale mimo tego fajnie ci to wyszło ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi