przemek298 Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Witam, dziś rano złozyłem i pomalowałem halftracka fast assembly Italeri. Kalek w zestawie nie było, wziąłem te, które(przez pomyłke chyba ) znalazłem w zestawie afx opel blitz&pak40. Tych gwiazd było tylko 2szt, więc na każdego halftracka przeznaczyłem po jednej. Przetarcia robione ołówkiem(na zdjęciach nie bardzo widać), kolor olve drab pactry, matt black(pactra), armored steel i military brown Model Mastera. No to czas na foty: Jak mi wyszedł ten 14 elementowy halftrack? Tylko nie bijcie Pzdr... przemek298 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirol Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Kolego, trochę go pobrudź, sponiewieraj (ale nie przesadź) i będzie dużo lepiej ! O formach i technikach brudzenia i poniewierania poczytaj na forum. Tapetowe tło fotografii ciekawe ale raczej używaj tła jednolitego, szry, ciemno szary itp. Z modelarskim pozdrowieniem Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Zaskakująco ładny jak na 1/72. Zapuściłbym tylko zagłębienia w kołach na jakimś mcno ciemnym washem i przemalowałbym karabin. O ile pamiętam to korpus Browninga .50 był malowany proszkowo na czarno, czyli pomalowałbym na czarno (matowy) i lekkie przecierki gunmetalem. Na pewno doda mu to autentyczności. Co do brudzenia - kwestia indywidualna. Jeden lubi, drugi nie, więc tu się nie wypowiadam. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Obicia dostał ołówkiem, moje dotychczasowe próby washa były.... kiepskie . Nie mam żadnych pigmentów itp ale cośspróbuje wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi