Gszysztow Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Witam. Jestem na forum od 3 miesięcy. Co prawda, słaby ze mnie modelarz ale podziwiam prace innych Od pewnego czasu zastanawiam się do czego służy igła na dziobach samolotów myśliwskich. Np. w Mig-29 czy Mig 31. Ta sama "igła" znajduje się także w samolotach o innym przeznaczeniu(Su-22). Z tego co udało mi się dowiedzieć to skrót tego urządzenia to OCP. (Może coś z "Optical"?) Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Rurka_Pitota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 OCP - Odbiornik Ciśnień Powietrznych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gszysztow Posted March 12, 2010 Author Share Posted March 12, 2010 Optical-... Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Temat do kosza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts