Gszysztow Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Witam. Jestem na forum od 3 miesięcy. Co prawda, słaby ze mnie modelarz ale podziwiam prace innych Od pewnego czasu zastanawiam się do czego służy igła na dziobach samolotów myśliwskich. Np. w Mig-29 czy Mig 31. Ta sama "igła" znajduje się także w samolotach o innym przeznaczeniu(Su-22). Z tego co udało mi się dowiedzieć to skrót tego urządzenia to OCP. (Może coś z "Optical"?) Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Rurka_Pitota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 OCP - Odbiornik Ciśnień Powietrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gszysztow Napisano 12 Marca 2010 Autor Share Napisano 12 Marca 2010 Optical-... Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Temat do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi