Timi Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Rok Thunderbolta trwa. Jak powiedziało się D to trzeba powiedzieć wcześniej C. Materiałem wyjściowym będzie Model duuużo starszy ode mnie Taki już przyszedł z Allegro Postaram się pożenić go z tym co pozostało mi z innych modeli P-47 Detal powala Tak to się ma do Tamiyi (na szczeście Tamiya dala w wersji M 2 kokpity ) Silnik w porównaniu z Academy, który miałem z początku użyć. Okazało się jednak że Kornikowi nie będzie potrzebny silnik w Helcacie bo wymienia na QB. Połączę go z częściami które zostały mi z M Na osłonie silnika wyląduje wrona z lornetką Wersja C miała o 2 klapki z każdej strony mniej od wersji D. Dodatkowo w Arii trzeba wyrównać kadłub Przeszczep wygląda tak. Kable dojdą po pomalowaniu silnika Klapki ścięte i po szpachlowane. W następnym odcinku odchudzę klapki. Zaszpachlowany i wstępnie ukształtowany przód. Tak więc projekt Fankenbolt uważam za otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Znowu T-bolt Masz panie u mnie duuuuży + Powodzenia pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 To wiedz że nie ostatni w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 18 Marca 2010 Autor Share Napisano 18 Marca 2010 Wiem wiem Thubnderbolty moim wykonaniu są nudne... Na początek kabina: Tablica od Academy, niestety wcześniej odciąłem pedały :( więc musiałem dorobić nowe... Tak się ma mniej więcej całość. Tylnia ścianka dorobiona od podstaw tak samo drążek, pasy z kalki, jutro przemaluje matem i może jeszcze coś "przypudruje". Ogólnie szału nie ma ale oszklenie i tak będzie zamknięte. Silnik na razie wstępnie pomalowany, jutro suchy pędzel i wash. Śmigło wymalowałem przy okazji malowanie śmigła do D. Kurde brakło mi kalek z napisami, a nie chce zdekompletować kalek :-/ Trochę widać że klapki pocieniłem, oraz wyciąłem miejsce na ustalacze. Koło z Arii i Acedemy. Czy w wersji C była stosowana taka felga czy musi być pełna? Klapkę na kadłubie wyciąłem i wkleiłem zamkniętą z Tamiyi. Myślę żeby część paneli podkleić taką folią żeby nadać nieco trójwymiaru 8-) (to tutaj na próbę) To by było chyba na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Pomysł z folią niezły Niestety, na żadnym ze znalezionych przeze mnie zdjęć wersji C nie widać 'dziurawych' felg... chyba musisz zrobić pełne. Wiem wiem Thunderbolty moim wykonaniu są nudne... Nie wiem jak u innych, ale dla mnie warsztat Twojej 'D' był bardzo cenny Tutaj pewnie będzie tak samo pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 26 Marca 2010 Autor Share Napisano 26 Marca 2010 Robota idzie cały czas, nie wrzucałem tylko fotek bo to było szpachlowanie i szlifowanie. Wczoraj drgnęła robota w sprawie foli. Początki góry, dzisiaj porobię śruby za pomocą igły, skoryguje jeszcze kształt niektórych paneli. Od spodu planuje okleić, tą listwę. Po lewej niezawodne Arri po prawej Academy, któe próbuje doczyścić z farby. Ostateczna wersja śmigieł. Icek mi tłumaczył że na końcówkach zdziera się bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Tymczasem w ciszy okleiłem i ponitowałem resztę foli Świateł na końcówkach skrzydeł Arii naturalnie nie dała... Więc wypiłowałem i dopasowałem to co mam z zapasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Wiem że to nie jest dobra chwila na pokazywanie modeli, zwłaszcza takich kolorowych. Osłona silnika do poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Powiedzmy że koniec Galeri nie będzie bo zainteresowanie było przeogromne... a sam model jest jaki jest. Model w sumie nie dokończony, tzn wsysło mi przed zdjęciami antenkę, a pitot się zdezintegrował.... Jak odnajdę to dokleję. Brak części kalek, ale to przemilczmy, bo to model typowy pułkownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Żartujesz chyba. Dawaj galerię i już! Z tego co widzę to super Ci wyszedł więc się nie ociągaj i wgrywaj fotki pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 No, nie marudź tylko rób galerię pułkownik niby, ale nie do pogardzenia! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Fikuśny , i bardzo fajny dzbanek, tak jak lubię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi