marcin7018 Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 Witam ponownie . Tym razem chciałbym wam pokazać kolekcję gotowych modeli firmy EMEK 1:25 . Jak sami zobaczycie,modele te również można przerabiać . Zapraszam do oglądania i komentowania Kilka zestawów Mój drugi Australijczyk s50.fotosik.pl/273/065a600493f1c869med.jpg[/img][/url] Ciągnik z Shell-a i naczepe od eR-ki przerobiłem na stary zestaw z RiCo Przerobiłem także drugi zestaw na RiCo Drwali też mam A tak pod białą naczepą RiCo prezentują się inne Scanie z EMEK i ITALERI Cytuj
Falarek Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 Szkoda że Italeri nie robi tak dobrze odwzorowanych kabin jak EMEK. Wiadomo podwozia w EMEKach są jak w zabawkach dla dzieci ale kabiny jeśli chodzi o odwzorowanie są dużo lepsze niż Italeri. Cytuj
Barteksiofer6 Napisano 22 Listopada 2017 Napisano 22 Listopada 2017 Kolego masz może jeszcze te modele? Chodzi mi o scania Cytuj
marcin7018 Napisano 29 Listopada 2017 Autor Napisano 29 Listopada 2017 no Ja Tylko w Scaniach się lubuję . Ale które Scanie ??? bo kilka miałem z ITALERI Cytuj
marcin70 Napisano 4 Grudnia 2017 Napisano 4 Grudnia 2017 Fajne modele i wykonanie . Hmmm... takie pytanie: dlaczego Scania? Zobacz na : "Laxå Special Fordon" jeden z Twoich produktów pochodzi z tej fabryki. Oskarhamn produkuje standardowe podwozia i kabiny . Wszystkie inne produkty specjalne pochodzą z Laxå . Cytuj
marcin7018 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Napisano 8 Grudnia 2017 Dzięki . Czemu Scania ??? ... bo podobają Mi się Scanie . Mają styl i są fajne do tuningu . Wybrałem Fińską firmę Emek bo są takiej samej wielkości jak Revell czy Italeri a sklejane są zbyt delikatne . Emek są składane na bolcach zatrzaskowych i z grubego plastiku wiec ciężko je zepsuć a jest możliwość dużych zmian konstrukcyjnych zamieniając kabiny , podwozia i zabudowy . Dodam kilka fotek bo przez ostatnie lata przybyło Mi trochę pojazdów a i część została zmodyfikowana Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi