Hafes Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Cześć! Lepię sobie Tamiyowskiego PBR-a i zbliża się czas malowania. Grzebiąc w necie natrafiłem na taką oto ciekawostkę Źródło: Internet Czy ktoś może ma więcej informacji lub zdjęć tego PBR-a widocznego na zdjęciach? Nigdy wcześniej nie widziałem takiej jednostki w jakimkolwiek kamuflażu poza standardowym Olive Drab. Może by odejść od tego schematu i zrobić taki jak na zdjęciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Tych zdjęć nie znalazłem jak szukałem materiałów do swojego PBR.Swoją drogą to wysokość masztu jest dość nietypowa.Czyżby skrócony,żeby nie zakłócał radaru?Pozdrawiam i czekam na jakąś relację ze stoczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 18 Marca 2010 Autor Share Napisano 18 Marca 2010 Co do masztu to mam pewne podejrzenia. Widziałem już i z krótkim i z długim więc zastanawiam się czy przypadkiem nie był w jakiś sposób opuszczany. Radaru raczej nie zakłócał bo i tak nie był praktycznie używany. Mimo ze to amerykancka technika to drewnianych sampanów i innych łodzi nie wyłapywał Relacji ze stoczni raczej nie będzie bo kleję po nocach i szkoda mi trochę czasu na robienie zdjęć każdej doklejonej części:) Pokażę gotowy model jak skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czendi Napisano 2 Marca 2020 Share Napisano 2 Marca 2020 hej, jestem na etapie poszukiwania fotek i planów PBR mk II i też parę ciekawych malowań znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi