nibur92 Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Zakupiłem zis-a ze zvezdy, pierwszy samochód i pierwszy powojenny model jaki będę kleił. Kleję raczej tylko II-wojenne modele ale ten mi się spodobał więc go wziąłem. Chciałem kupić jakieś blaszki do niego ale jakoś nie mogłem znaleźć, a jak znalazłem to na jakiejś ruskiej stronie z modelami. in-box http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=115050 pudełeczko... To teraz foty co do tej pory zrobiłem sklejone psiknięte sprayem do zderzaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 I znów deja-vu, widzę kolejny klon Italerowskiej Katiuszy Mógłbyś wykorzystać blachy Eduarda do BM-13 (nr 35803), co prawda wykorzystałbyś tylko części do kabiny, ale to zawsze coś. Zestawowe osłony reflektorów na ten przykład, z daleka krzyczą "wywal mnie do kosza!". Jeśli spojrzysz na ramki będziesz wiedział o co chodzi. Nad kabiną będziesz musiał jeszcze popracować. Tylko nie zeszlifuj przypadkiem na gładko tego szwu na łączeniu dachu i tyłu kabiny - on ma tam być! Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 22 Marca 2010 Autor Share Napisano 22 Marca 2010 Tylko nie zeszlifuj spoko, wzoruje się zdjęciami wiem że ma to tam być co do osłon tak wiem są do bani, powinny wyglądać tak: spróbowałem z puszki zrobić te osłony ale wyszły chyba gorzej niż zestawowe mogę wyciąć te kratki z zestawowych osłon i zostawić samą obramówkę w którą powklejam cienkie druciki dokleiłem reflektory i "pogłębiłem" szczelin w grillu a na koniec siedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi