Tremac Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2010 Te patyki to nie sa wyciory jeno tyczki do kalibracji dziala. Widzialem taki patent i innych modelach wiec do siebie tez podkradlem z zamiarem co by troszke innych kolorow wprowadzic. Czy takowe niemcy stosowali w tych pojazdach nie mam najmniejszego pojecia. A co do koncowek masz racje trzeba skorygowac. Ogolnie nie moge go zmeczyc a najgorsze ze stracilem kontrole nad tym co robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Lipca 2010 Super Moderator Share Napisano 1 Lipca 2010 Witam Ot kilka słów. Te patyki to mimo wszystko wycior , a tyczki o których wspominasz używa się w artylerii ale do strzelań do celów "zakrytych" tzn takich których nie widać.Dowiązanie armaty lub haubicy dokonuje się na postawie mapy i jeśli dobrze pamiętam wygania się ludka z takim patykiem o 100 lub 200 m od armaty i naprowadza się celownik (dokładnie kątomierz) na tej podstawie dokonuje się wyliczeń i namiarów do strzelania. To tyle co pamiętam z wojska , z artyleryjskim pozdrawiam "czołem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 3 Lipca 2010 Autor Share Napisano 3 Lipca 2010 Dzieki za slowa wyjasnienia Mysle ze wybaczycie mi ten blad ale jednak przy tych tyczkach zostane Tygrys prawie gotowy zostalo tylko dorysowac kilka pierdulek i galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 No szczerze mówiąc wygląda to całkiem, całkiem Ja bym proponował zrobić ząbki gąsienic na srebrno, bo jakby nie było wycierały się tak. A skoro to już prawie koniec, to co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Dzieki. Rzeczywiscie te traki wymagaja wytarcia prawie zapomnialem o nich Teraz planuje skaczyc Sturmiego do ktorego nabylem maly gadzet oraz rozgrzebac cos nowego. Najprawdopodobniej bedzie to Krupp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Model ukonczony zapraszam do galerii viewtopic.php?t=21779&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi