Tremac Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Napisano 30 Czerwca 2010 Te patyki to nie sa wyciory jeno tyczki do kalibracji dziala. Widzialem taki patent i innych modelach wiec do siebie tez podkradlem z zamiarem co by troszke innych kolorow wprowadzic. Czy takowe niemcy stosowali w tych pojazdach nie mam najmniejszego pojecia. A co do koncowek masz racje trzeba skorygowac. Ogolnie nie moge go zmeczyc a najgorsze ze stracilem kontrole nad tym co robie. Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 1 Lipca 2010 Super Moderator Napisano 1 Lipca 2010 Witam Ot kilka słów. Te patyki to mimo wszystko wycior , a tyczki o których wspominasz używa się w artylerii ale do strzelań do celów "zakrytych" tzn takich których nie widać.Dowiązanie armaty lub haubicy dokonuje się na postawie mapy i jeśli dobrze pamiętam wygania się ludka z takim patykiem o 100 lub 200 m od armaty i naprowadza się celownik (dokładnie kątomierz) na tej podstawie dokonuje się wyliczeń i namiarów do strzelania. To tyle co pamiętam z wojska , z artyleryjskim pozdrawiam "czołem" Cytuj
Tremac Napisano 3 Lipca 2010 Autor Napisano 3 Lipca 2010 Dzieki za slowa wyjasnienia Mysle ze wybaczycie mi ten blad ale jednak przy tych tyczkach zostane Tygrys prawie gotowy zostalo tylko dorysowac kilka pierdulek i galeria Cytuj
krzychu-onisk Napisano 3 Lipca 2010 Napisano 3 Lipca 2010 No szczerze mówiąc wygląda to całkiem, całkiem Ja bym proponował zrobić ząbki gąsienic na srebrno, bo jakby nie było wycierały się tak. A skoro to już prawie koniec, to co następne? Cytuj
Tremac Napisano 4 Lipca 2010 Autor Napisano 4 Lipca 2010 Dzieki. Rzeczywiscie te traki wymagaja wytarcia prawie zapomnialem o nich Teraz planuje skaczyc Sturmiego do ktorego nabylem maly gadzet oraz rozgrzebac cos nowego. Najprawdopodobniej bedzie to Krupp. Cytuj
Tremac Napisano 6 Lipca 2010 Autor Napisano 6 Lipca 2010 Model ukonczony zapraszam do galerii viewtopic.php?t=21779&highlight= Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi