Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Te patyki to nie sa wyciory jeno tyczki do kalibracji dziala. Widzialem taki patent i innych modelach wiec do siebie tez podkradlem z zamiarem co by troszke innych kolorow wprowadzic. Czy takowe niemcy stosowali w tych pojazdach nie mam najmniejszego pojecia. A co do koncowek masz racje trzeba skorygowac. Ogolnie nie moge go zmeczyc a najgorsze ze stracilem kontrole nad tym co robie.

• Super Moderator
Napisano

Witam

Ot kilka słów. Te patyki to mimo wszystko wycior , a tyczki o których wspominasz używa się w artylerii ale do strzelań do celów "zakrytych" tzn takich których nie widać.Dowiązanie armaty lub haubicy dokonuje się na postawie mapy i jeśli dobrze pamiętam wygania się ludka z takim patykiem o 100 lub 200 m od armaty i naprowadza się celownik (dokładnie kątomierz)

na tej podstawie dokonuje się wyliczeń i namiarów do strzelania. To tyle co pamiętam z wojska , z artyleryjskim

pozdrawiam "czołem"

Napisano

Dzieki za slowa wyjasnienia

Mysle ze wybaczycie mi ten blad ale jednak przy tych tyczkach zostane

Tygrys prawie gotowy zostalo tylko dorysowac kilka pierdulek i galeria

Picture1346-2.jpg

Picture1345-3.jpg

Picture1344-1.jpg

Picture1343-2.jpg

Napisano

No szczerze mówiąc wygląda to całkiem, całkiem

Ja bym proponował zrobić ząbki gąsienic na srebrno, bo jakby nie było wycierały się tak.

A skoro to już prawie koniec, to co następne?

Napisano

Dzieki.

Rzeczywiscie te traki wymagaja wytarcia prawie zapomnialem o nich

Teraz planuje skaczyc Sturmiego do ktorego nabylem maly gadzet oraz rozgrzebac cos nowego. Najprawdopodobniej bedzie to Krupp.