bartek1104 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Witam wszystkich! Rozpoczynam budowe tego jakze najslynniejszego czolgu swiata i zastanawiam sie czy mnie nie przerosnie poniewaz jest to jeden z moich pierwszych modeli plastikowych.Po przesledzeniu kilometrow tekstu na temat technik i sposobow modelowania mysle ze widze go w takiej lub przyblizonej formie jak jest na pudelku.Model wydaje sie dokladny, lecz niestety nie moge nigdzie znalesc czesci fototrawionych do niego.No ale dosc pisania sami zobaczcie jak on wyglada--- Bartek:) created by picasa2html.com[/sizeT To tyle na razie ciag dalszy prac bede staral sie pokazywac na bierzaco!! Wszelkie komentarze mile widziane Pozdro Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bathonuk Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 jestem ciekawy efektow. Lubuje sie raczej we wspolczesnej pancerce, ale jestem ciekawy jak Ci ten model wyjdzie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Czekamy na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Blaszki do Tiger'a Academy produkuje Eduard (któryś z poniższych zestawów): -35133 (http://www.eduard.cz/products/card.php?id_product=213&name=tiger&catalogue_nb=&type=&pgroup=2&scale=4&product_month=&product_year=&page_start=55) -35498 (http://www.eduard.cz/products/card.php?id_product=2462&name=tiger&catalogue_nb=&type=&pgroup=2&scale=4&product_month=&product_year=&page_start=45) Oraz Aber: -35014 (http://aber.net.pl/detal/desc/tiger_i__ausf_e_h1__sd_kfz__181___early_version_/) Jeśli to jeden z Twoich pierwszych modeli, to nie polecam malowania zimowego. Przy tego typu malowaniu ciężko jest uzyskać zadowalające efekty mniej doświadczonemu modelarzowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1104 Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Dzieki wielkie za linki.A co do malowania zimowego to planuje nalozyc szry jako kolor bazowy i pokombinowac cos z bialym washem.Nie wiem czy to dobry pomysl! Moze jakies inne pomysly macie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Ach, te piękne ślady po wypychaczach na kołach i ogniwkach Powodzenia, będzie Ci potrzebne... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Dzieki wielkie za linki.A co do malowania zimowego to planuje nalozyc szry jako kolor bazowy i pokombinowac cos z bialym washem.Nie wiem czy to dobry pomysl! Moze jakies inne pomysly macie?? Osobiście bym nie zaczynał od szarej bazy pod białe kamo lecz odwrotnie czyli od białego. Wydaje mi się, że łatwiej białe kamo ściemnić washami, filtrami itp. niż na odwrót Białe kamo należy do trudniejszych w wykonaniu dlatego lepiej wszystko przemyśleć na początku żeby później nie było niespodzianek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Robię coś podobnego i uważąm, że to dobry model ale twój chyba nie posiada wnętrza Troszkę pracy i będzie OK Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1104 Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Niestety wnetrza nie ma ale bede mial wystarczajaco duzo pracy nad kamo i gaskami.Dostalem ostatnio pare dobrych linkow na temat zimowego kamo i sam nie wiem !napiszcie co o tym sadzicie http://model-klub.pl/articles.php?article_id=24 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi