Polak92 Posted January 23, 2007 Share Posted January 23, 2007 Model bardzo fajny,oczywiście w 1:72,dostanie malowanie z Birmy. Początki (już nie pamiętam kiedy to było).Najwięcej problemów sprawiło mi dopasowanie górnej części kadłuba z wanną. Kolejny etap, tutaj już mniej problemów.Widać początki wieży,podwozia,a na kadłubie kolejne detale takie jak wlewy paliwa itp. Model uzupełniony o kolejne detale na kadłubie,zostały również zamontowane wózki podwozia. Kolejne etapy jutro! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted January 25, 2007 Author Share Posted January 25, 2007 Sorki za małe opóźnienie,a więc do roboty. Na kadłubie nic sie nie zmieniło, tylko dodałem spawy(chyba ich nie widać). ] Chyba problem każdego modelu Mirage czyli jamy skurczowej,do tej pory jej nie zaszpachlowałem. No i stan dzisiejszy.Pomalowane bandaże kól na jednej stronie,wyżłobiony wlot powietrza,dodane uchwyty na wierzy i podstawa anteny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted February 16, 2007 Author Share Posted February 16, 2007 Wczoraj wykonałem fakture odlewu na jarzmie armaty i osłonie przekładni. Zdjęcie jest słabe, ale myśle, że coś dojżycie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cruenzo Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 nono...kibicuję do końca. Jestem ciekaw efektu końcowego. napisz proszę w jaki sposób zrobileś fakturę odlewu na jarzmie? czy posmarowałeś całość klejem i uderzałeś ściętym twardym pędzlem? Zastanawiam sie tylko czy ktoś robi do tego modelu jakieś zestawy waloryzacyjne typu żywiczny silnik czy elementy wnętrza. Tez mam tego karalucha w poczekalni a on aż się prosi by zrobić go pootwieranego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted February 17, 2007 Author Share Posted February 17, 2007 Fakture robiłem szpachlą Tamiya rozcieńczoną zmywaczem do farb akrylowych Wamodu i średniej grubości i długości pędzlem, tupałem aż do uzyskania pożądanej faktury. Czekam na twojego malucha, a zastanawiałeś się już nad malowaniem jakie dasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cruenzo Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 nie zastanawiałem sie nad malowaniem prawdę powiedziawszy. Nie wiem też kiedy będę miał czas by się zająć tym modelikiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted March 8, 2007 Author Share Posted March 8, 2007 No i podwozie skończone. Trochę sie przy nim namęczyłem ( musze przyznać ,że gumowe gąski w tak małej skali to nie najlepsze rozwiązanie przynajmniej w wykonaniu Mirage ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted May 11, 2007 Author Share Posted May 11, 2007 Relacja z budowy się przesuneła(ach ta szkoła ).Jest mały postęp, wykonałem siatke na wylocie powietrza,która jest produktem Abera, czyli produkt najwyższej jakości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cruenzo Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 Czyżby Aber wypuścił blachy do tego modelu?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted May 11, 2007 Author Share Posted May 11, 2007 Czyżby Aber wypuścił blachy do tego modelu?? Pomażyć zawsze można, ale w tym przypadku użyłem uniwersalnej siatki. http://www.jadarhobby.waw.pl/aber-siatki-plyty-otworami-elfototr-p-5101.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted May 13, 2007 Author Share Posted May 13, 2007 Lufa to produkt Aber, reszta to części Mirage. Faktura na jażmie jak zwykle rozcieńczona szpachla Tamiya. :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAPIR Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 Lufa wygląda elegancko napewno lepsza od tej plastikowej kwadratowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Ja też w swoim dużym(1/35) wymieniłem lufę.Choć to co prawda AFV ale kupiłem model bez jednej ramki, akurat tam gdzie była lufa. Mój model też już na ukończeniu. Nie długo realcja zdjęciowa. A ten modelik bardzo mi sie podoba. Najgorsze są chyba narzedzia saperskie, ale chyba są one odlane razem z całością jak myslę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 Najgorsze są chyba narzedzia saperskie, ale chyba są one odlane razem z całością jak myslę. Jest dokładnie odwrotnie, narzędzia były czysto i delikatnie odlane, a dodatkowo były odzielnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted June 16, 2007 Author Share Posted June 16, 2007 Dawno mnie nie było, w tym czasie skleiłem wieże do kupy oraz dokleiłem siatkę wentylacyjną.Zmieniłem także za namową kolegów z innych forów tło zdjeć z białego na niebieski.Jak są jakies babole to piszcie. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted June 27, 2007 Author Share Posted June 27, 2007 Kilka fotek porównawczych z monetami. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cruenzo Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 jak dla mnie...bomba. Czekam na ciąg dalszy :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buszys Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Nieźle zaczyna wyglądać twój Stuart. Ja ten model Mirage'a skończyłem niespełna miesiąc temu. Największy problem miałem z "zębami" na kole napędzającym, które notorycznie schodziły mi do środka. W efekcie miałem kłopt z poprawnym założeniem gąsienicy. Widzę, że ty z tym problemem dałeś sobie świetnie radę. Dobra robota. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted February 21, 2009 Author Share Posted February 21, 2009 Po dłuuuuuuuugiej przerwie coś się ruszyło w modelu. Jutro wrzucę zdjęcia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioter Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Ja moj skonczylem jakis rok temu. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/57f619acd2b8c67f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1731f65abbc892ed.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted February 22, 2009 Author Share Posted February 22, 2009 Chyba trochę dawniej go skonczyłeś :p http://www.smallscaleafvforum.com/forum/viewtopic.php?t=1910&postdays=0&postorder=asc&start=15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioter Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 cholera, ten czas leci ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted February 22, 2009 Author Share Posted February 22, 2009 Zbyt wiele się nie zmieniło, doszły wszystkie zaczepy i chwyty. Z przodu dodałem uchwyty z zestawu Revella. Do doklejenia zostały tylko przednie światła. Bambetle ułożone na sucho, ale w finalnej konfiguracji. A teraz obiecane zdjęcia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 Doszły światła i ich osłony. A na całość podkład z Surfacera 1000. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polak92 Posted December 25, 2009 Author Share Posted December 25, 2009 Dużo się nie zmieniło, zrobiłem tylko preshading. I mam pytanie do znawców tematu, chciałbym dobrać na niego kolor z palety Vallejo i teraz pytanie jaki będzie odpowiedni P.S. wiem, że nie wyszedł idealnie no ale cóż bywa. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts