Polak92 Napisano 23 Stycznia 2007 Share Napisano 23 Stycznia 2007 Model bardzo fajny,oczywiście w 1:72,dostanie malowanie z Birmy. Początki (już nie pamiętam kiedy to było).Najwięcej problemów sprawiło mi dopasowanie górnej części kadłuba z wanną. Kolejny etap, tutaj już mniej problemów.Widać początki wieży,podwozia,a na kadłubie kolejne detale takie jak wlewy paliwa itp. Model uzupełniony o kolejne detale na kadłubie,zostały również zamontowane wózki podwozia. Kolejne etapy jutro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 25 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2007 Sorki za małe opóźnienie,a więc do roboty. Na kadłubie nic sie nie zmieniło, tylko dodałem spawy(chyba ich nie widać). ] Chyba problem każdego modelu Mirage czyli jamy skurczowej,do tej pory jej nie zaszpachlowałem. No i stan dzisiejszy.Pomalowane bandaże kól na jednej stronie,wyżłobiony wlot powietrza,dodane uchwyty na wierzy i podstawa anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 Wczoraj wykonałem fakture odlewu na jarzmie armaty i osłonie przekładni. Zdjęcie jest słabe, ale myśle, że coś dojżycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 nono...kibicuję do końca. Jestem ciekaw efektu końcowego. napisz proszę w jaki sposób zrobileś fakturę odlewu na jarzmie? czy posmarowałeś całość klejem i uderzałeś ściętym twardym pędzlem? Zastanawiam sie tylko czy ktoś robi do tego modelu jakieś zestawy waloryzacyjne typu żywiczny silnik czy elementy wnętrza. Tez mam tego karalucha w poczekalni a on aż się prosi by zrobić go pootwieranego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 Fakture robiłem szpachlą Tamiya rozcieńczoną zmywaczem do farb akrylowych Wamodu i średniej grubości i długości pędzlem, tupałem aż do uzyskania pożądanej faktury. Czekam na twojego malucha, a zastanawiałeś się już nad malowaniem jakie dasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 nie zastanawiałem sie nad malowaniem prawdę powiedziawszy. Nie wiem też kiedy będę miał czas by się zająć tym modelikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 8 Marca 2007 Autor Share Napisano 8 Marca 2007 No i podwozie skończone. Trochę sie przy nim namęczyłem ( musze przyznać ,że gumowe gąski w tak małej skali to nie najlepsze rozwiązanie przynajmniej w wykonaniu Mirage ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 11 Maja 2007 Autor Share Napisano 11 Maja 2007 Relacja z budowy się przesuneła(ach ta szkoła ).Jest mały postęp, wykonałem siatke na wylocie powietrza,która jest produktem Abera, czyli produkt najwyższej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 11 Maja 2007 Share Napisano 11 Maja 2007 Czyżby Aber wypuścił blachy do tego modelu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 11 Maja 2007 Autor Share Napisano 11 Maja 2007 Czyżby Aber wypuścił blachy do tego modelu?? Pomażyć zawsze można, ale w tym przypadku użyłem uniwersalnej siatki. http://www.jadarhobby.waw.pl/aber-siatki-plyty-otworami-elfototr-p-5101.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 13 Maja 2007 Autor Share Napisano 13 Maja 2007 Lufa to produkt Aber, reszta to części Mirage. Faktura na jażmie jak zwykle rozcieńczona szpachla Tamiya. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Lufa wygląda elegancko napewno lepsza od tej plastikowej kwadratowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 Ja też w swoim dużym(1/35) wymieniłem lufę.Choć to co prawda AFV ale kupiłem model bez jednej ramki, akurat tam gdzie była lufa. Mój model też już na ukończeniu. Nie długo realcja zdjęciowa. A ten modelik bardzo mi sie podoba. Najgorsze są chyba narzedzia saperskie, ale chyba są one odlane razem z całością jak myslę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 15 Maja 2007 Autor Share Napisano 15 Maja 2007 Najgorsze są chyba narzedzia saperskie, ale chyba są one odlane razem z całością jak myslę. Jest dokładnie odwrotnie, narzędzia były czysto i delikatnie odlane, a dodatkowo były odzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 16 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2007 Dawno mnie nie było, w tym czasie skleiłem wieże do kupy oraz dokleiłem siatkę wentylacyjną.Zmieniłem także za namową kolegów z innych forów tło zdjeć z białego na niebieski.Jak są jakies babole to piszcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 27 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2007 Kilka fotek porównawczych z monetami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 jak dla mnie...bomba. Czekam na ciąg dalszy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszys Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 Nieźle zaczyna wyglądać twój Stuart. Ja ten model Mirage'a skończyłem niespełna miesiąc temu. Największy problem miałem z "zębami" na kole napędzającym, które notorycznie schodziły mi do środka. W efekcie miałem kłopt z poprawnym założeniem gąsienicy. Widzę, że ty z tym problemem dałeś sobie świetnie radę. Dobra robota. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Po dłuuuuuuuugiej przerwie coś się ruszyło w modelu. Jutro wrzucę zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Ja moj skonczylem jakis rok temu. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/57f619acd2b8c67f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1731f65abbc892ed.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Chyba trochę dawniej go skonczyłeś :p http://www.smallscaleafvforum.com/forum/viewtopic.php?t=1910&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 cholera, ten czas leci ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Zbyt wiele się nie zmieniło, doszły wszystkie zaczepy i chwyty. Z przodu dodałem uchwyty z zestawu Revella. Do doklejenia zostały tylko przednie światła. Bambetle ułożone na sucho, ale w finalnej konfiguracji. A teraz obiecane zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 3 Października 2009 Autor Share Napisano 3 Października 2009 Doszły światła i ich osłony. A na całość podkład z Surfacera 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2009 Dużo się nie zmieniło, zrobiłem tylko preshading. I mam pytanie do znawców tematu, chciałbym dobrać na niego kolor z palety Vallejo i teraz pytanie jaki będzie odpowiedni P.S. wiem, że nie wyszedł idealnie no ale cóż bywa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi