sklejak25 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Mam pytanie..... jakich kolorów (firma i numer farby), użyć do stworzenia polskich barw na mundurach z IRAKU i AFGANISTANU ?? Posiadam figurki w skali 1/35. Proszę o podpowiedzi i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUSH-UPEK Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Witaj kolego !!!!!!!!!!!! NA początek fotka dwóch wariantów polskiego kamuflażu pustynnego, wczesny jaśniejszy, ciemniejszy aktualnie używany. Osobiście proponuje wykonanie kamo ciemniejszego.takie jakie wykonywałem w swojej figurze.Kolory jakich potrzeba są dobrane przeze mnie optymalnie i wizualnie ,nie powinno być z nimi problemu w sensie kolorystyki.podkład to farbka revella nr89 rozjaśniona bielą,następnie na plamy idą kolory revella nr89 bez rozjaśnienia,revell nr86,oraz humbroll 76matt to kolor ,który imituje te najciemniejsze plamy o barwie ni to zieleń ni szary.Ten odcień humbrola też nie jest idealny ale lepszego sam nie dobrałem i po nałożeniu daje ciekawy odcień.Samo rozmieszczenie plam musisz sobie wypracować.co mogłem poradzić to w kwestii kolorów pomogłem bo te kolory wiem ze sprawiają duże problemy.Jak coś to pisz a postaram się pomóc.Pozdrawiam!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejak25 Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2010 dzięksa.....jak będę miał jakieś pytania to się odezwę ..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi