Tremac Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Witam wszystkich. Postanowilem zalozyc kolejny po King Tigerze warsztat. Tym razem tak jak w temacie bedzie to model sturmtigera. Model zakupilem zaraz po tym jak sie pojawil na rynku ale po otwarciu pudla zapal drastycznie opadl. Troszke go rozgrzebalem ale kiedy przyszlo "czesac" zimmerit tymi "grzebyczkami" ktore producent dodal prace stanely na blizej nieokreslony czas. Teraz postanowilem wrocic to tego modelu i go skonczyc o ile nie pojawia sie kolejne przeszkody. Zimmerit wykonam ta metoda. viewtopic.php?t=19994&highlight= Co do malowania jeszcze nie zdecydowalem Wszelkie komentarze, pomoc jak i krytyka mile wiedziane. pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwagier Marudka Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam Na wstępie chciałbym powiedzieć, że też sie na ten model szykuje (powoli). Mam troche materiałów odnosnie malowania. Mysle, że na pewno cos z tego wybierzesz. Oto one: Pozdrawiam Szwagier Mistrza Polski i okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 10 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Rzeczywiscie jest z czego wybierac Sam model nie jest skomplikowany w skladaniu tylko ten plastik jakis taki i te gasienice do niego ktorych wczesniej nie mialem okazji kleic ma ktos moze jakis patent na to jak to zlaczyc zeby bylo ladnie bo wydaje mi sie ze revell z igla nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Prace wznowione. Na poczatek dorobilem czesciowo zimmerint oraz wymienilem uchwyty z jednej strony na wiezy Postanowilem tez we wlasnym zakresie skrecic line co nie jest takie proste jak moze sie wydawac Ogolnie calosc wyglada koszmarnie Niektore czesci troszke nie pasoja do siebie ale bede sie staral jakos to poskladac do kupy. Wszelkie komentarze jak i krytyka mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 24 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Oj chyba nikogo nie interesuje ten temat Sprubuje jeszcze raz. Model prawie posklejany zostaly do przyklejenia tylko grille,zamocowac linke cholownicza, zalepic kilka dziur oraz wykonac kuleczko na dzwigu do podnoszenia pocisku na ktore nie mam patentu. Kola i gasienica zamontowalem tylko tymczasowo zeby zobaczyc jak to sie prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 ładnie sie prezentuje, wyglada solidnie. tylko jedno 'ale' - te mocowanie blotników sa wielgachne, poza tym zle rozmieszczone, powinny byc 4 sruby mocujace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 24 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Znajomosc tematu mi sie klania Blotniki dorobilem z zakretki od sloika a nity to nic innego jak szpilki troszke oszlifowane Kiedy to montowalem nic innego do glowy mi nie przyszlo i tak juz zostalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 wedlug mnie juz lepiej by bylo dać plastikowe błotniki z zestawu, szkoda by było zostawiać te wielgachne i zabawkowo wygladajace mocowania kiedy reszta jest naprawde wzorowo wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 W sumie to zrezygnowalem z bltnikow zestawowych bo byly do Tygrysa i do tego modelu nie pasowaly (za krotkie) a usuniecie ich spowodowaloby zniszczenie zimmu czego bym nie chcial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Mam pytanko odnosnie gasienic. Czy wszystkie te maszyny mialy gaski do poznej wersji tygrysa? Pytam bo zdecydowalem sie na Friulmodelki ale pech chcial ze przyslali do wczesnej wersji a odsylac jakos mi sie nie chce. Bylbym wdzieczny za odpowiedz. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Do modelu postanowilem dolozyc friulki z ktorymi do tej pory przyjemnosci nie mialem Podgladajac innych tez sprobowalem domestosu + octu i po 45 minutach wyszlo cos takiego. Mam jednak pewne obawy co do tej metody poniewaz nie bardzo wiem co dalej sie z nimi robi czy jakies pigmenty, plukanki czy cos jeszcze innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Tremac sprawdź PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 noo, calkiem ladnie wyszly, jak sie je solidnie opluka w roztworze to juz po wyjeciu i przeszlifowaniu z nalotu wygladaja calkiem okazale, ja przy tygrysie dałem im jeszcze 2 odcienie pigmentow i przetarlem papierem sciernym miejsca gdzie sie wycieraly naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 14 Lipca 2010 Autor Share Napisano 14 Lipca 2010 Dzieki Tomek za odpowiedz Troszke poszedlem do przodu ze sturmim usunolem te nity ktore tak razily polozylem podklad z revella I tu pojawil sie problem bo do tej pory szpraja uzywalem tym razem postanowilem z aero i wyszedl tak jak by piasek byl w farbie czy jest jakis sposob aby to zniwelowac. Z akrylami tez jest podobnie czy to wina aero, rozcienczalnika czy moze reki trzymajacej "szpraj gan"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 17 Lipca 2010 Autor Share Napisano 17 Lipca 2010 Powolutku do przodu Baza dodana. a tu nowy eksperyment moze uda sie jakes drzewko z tego wypackac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Na chwile obecna tak sie przedstawiaja prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 no ladnie ladnie, kapcie tez fajnie wyszly. kąpane i pigmentowane? a skrajne tylne kolo dokleiłes? bo jakas taka duza szpara jest miedzy ta czescia na ktorej sie opiera gasienica a tym grzybkiem co wystaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Kapcie kapane i olejami przejechane trzeba jeszcze powycierac i zadac trochu pigmentu Kola posklejane a ewentualne bledy sa raczej wina producenta trzeba bedzie poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 1 Października 2010 Autor Share Napisano 1 Października 2010 Po kilku przygodach wynikajacych z niewiedzy udalo mi sie Sturma doprowadzic do jako takiego wygladu ponizej etapy reanimacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi