adamp Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam, kolejny mój zimowy pojazd -jeszcze nie ukończony,robiony prosto z pudełka-brak mu gąsiennic,plandeki (tę sam zrobię),szpeju i obsługi no i podstawki.Malowanie inspirowane malowaniem shermanów, bez żadnej innej dokumentacji Malowanie zrobione akrylami AV -resztka kamuflażu na lakier do włosów, podwozie do stare pędzle,piasek z pól bitewnych, klej do płytek ,trochę kurzu z piwnicy itp. Brak tu filtrów i innych rainsów, łoszy i obić-no i paru części oraz kalkomanii to powstanie w najbliższym czasie Co sądzicie? Cytuj
adamp Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Napisano 13 Kwietnia 2010 Głupio dodawać post pod postem, ale trochę fotek z kalkami, washem(robiony olejnymi farbami) obiciami (po podejrzeniu zdjęć na pewno poprawię niektóre, zwłaszcza te w okolicach wejścia do kabiny). Dorobiłem trochę eksperymentalnie siatkę maskującą-gaza plus paski papieru.Co sądzicie o jej wyglądzie,czy paski nie za szerokie? chyba też poprawiłem jakość zdjęć -namiot bezcieniowy z pieluszki niemowlęcej i światła dziennego Zbliżenia na podwozie-chciałbym zrobić mix w podłożu -mokre błoto, a na to świeży śnieg(pewnie soda,bo nie dysponuje chemią modelarską) Cytuj
adamp Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Napisano 7 Czerwca 2010 Teraz tylko dla "dziennikarskiego obowiązku":)wrzucam dalsze fotki-głównie zbliżenia na plandekę. Na klapie zamykającej pakę zastosowałem patent z solą by pokazać stopień zużycia, a na to wrzuciłem trochę sprzętu,na pace stara beczka z vacu i kawałek pianki,paski mocujące z folii aluminiowej Cytuj
adamp Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Napisano 16 Czerwca 2010 Oto dalszy ciąg zmieniłem wygląd plandeki -wydawała mi się za bardzo płaska więc dodałem trochę bambetli(z plasteliny)pod płachtę, dodatkowo ośnieżyłem pojazd (tu wzorowałem się na późniejszym typie pojazdu)sodą z wikolem -trochę dorzuciłem listków z brzozy brodawkowatej. W pojeździe brakuje:wycieraczek i uchwytu do km-u. Pomału główkuje nad winietką zapraszam do szerokiego komentowania:) bo chyba tak beznadziejnie nie jest. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi