adamp Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam, kolejny mój zimowy pojazd -jeszcze nie ukończony,robiony prosto z pudełka-brak mu gąsiennic,plandeki (tę sam zrobię),szpeju i obsługi no i podstawki.Malowanie inspirowane malowaniem shermanów, bez żadnej innej dokumentacji Malowanie zrobione akrylami AV -resztka kamuflażu na lakier do włosów, podwozie do stare pędzle,piasek z pól bitewnych, klej do płytek ,trochę kurzu z piwnicy itp. Brak tu filtrów i innych rainsów, łoszy i obić-no i paru części oraz kalkomanii to powstanie w najbliższym czasie Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamp Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Głupio dodawać post pod postem, ale trochę fotek z kalkami, washem(robiony olejnymi farbami) obiciami (po podejrzeniu zdjęć na pewno poprawię niektóre, zwłaszcza te w okolicach wejścia do kabiny). Dorobiłem trochę eksperymentalnie siatkę maskującą-gaza plus paski papieru.Co sądzicie o jej wyglądzie,czy paski nie za szerokie? chyba też poprawiłem jakość zdjęć -namiot bezcieniowy z pieluszki niemowlęcej i światła dziennego Zbliżenia na podwozie-chciałbym zrobić mix w podłożu -mokre błoto, a na to świeży śnieg(pewnie soda,bo nie dysponuje chemią modelarską) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamp Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 Teraz tylko dla "dziennikarskiego obowiązku":)wrzucam dalsze fotki-głównie zbliżenia na plandekę. Na klapie zamykającej pakę zastosowałem patent z solą by pokazać stopień zużycia, a na to wrzuciłem trochę sprzętu,na pace stara beczka z vacu i kawałek pianki,paski mocujące z folii aluminiowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamp Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Oto dalszy ciąg zmieniłem wygląd plandeki -wydawała mi się za bardzo płaska więc dodałem trochę bambetli(z plasteliny)pod płachtę, dodatkowo ośnieżyłem pojazd (tu wzorowałem się na późniejszym typie pojazdu)sodą z wikolem -trochę dorzuciłem listków z brzozy brodawkowatej. W pojeździe brakuje:wycieraczek i uchwytu do km-u. Pomału główkuje nad winietką zapraszam do szerokiego komentowania:) bo chyba tak beznadziejnie nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi