Radzio65 Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Witam. Włoski "przecinak" Ducati 998 - model firmy Protar w skali 1:9 To jest pierwszy model motocykla jaki skleiłem. Niestety ma swoje wady, mianowicie producent przewidział podłączenie linek od hamulca i sprzęgła przy kierownicy, ale nie wpadł na pomysł, że drugi koniec tych linek też wypadałoby gdzieś podczepić. W efekcie końcowym nie podczepiłem ich :( Pewnie z powodu takich opracowań zniknęli z rynku modelarskiego, a mimo wszystko szkoda bo mieli kilka naprawdę wyjątkowych modeli. To jest model na którym uczyłem się malowania i testowałem farby różnych producentów, co po uważnym obejrzeniu zdjęć widać ;-) . Niestety na zbliżeniach widać, że przed fotografowaniem niedokładnie go odkurzyłem - wstyd Miłego dnia wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Z bliska to miejscami widać jakby za dużo tej farby dałeś, ale z daleka prezencja znakomita Ja to chylę czoła przed Tobą, bo kolekcję masz naprawdę bogatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 5 Lutego 2007 Autor Share Napisano 5 Lutego 2007 Za dużo i za gęsta - przy tym modelu wyciągnęłem kilka wniosków co do malowania Teraz jakbym go sklejał i malował to zrobiłbym to trochę inaczej. Człowiek uczy się na błędach To był pierwszy model po bardzo długiej przerwie. Pod koniec szkoły podstawowej skleiłem kilka samolotów - to były jednak inne realia (koniec lat siedemdziesiątych ubiegłego stulecia - fajnie brzmi ) i inny poziom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi